Genève 2010
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz G-klasse

Nieuws: Mercedes-Benz G-klasse

Milieubewuste Mercedes G 350 Bluetec

09.03.2010

De G-klasse mag dan meer dan 30 dertig jaar oud zijn, Mercedes houdt de terreinreus zo jong mogelijk. Een nieuwe vinding daarop is Bluetec, een technologie voor het verminderen van de uitstoot van auto’s met dieselmotor, in het bijzonder wanneer het gaat om stikstofoxide.

Om nog preciezer in te gaan op de techniek: de Mercedes-Benz G 350 Bluetec werkt met behulp van AdBlue, een oplossing op waterbasis, die in de uitlaatgasstroom wordt ingespoten. Hierdoor komt ammoniak vrij, dat in de katalysator tot 80 procent van de stikstofoxide (NOx) reduceert tot onschadelijk stikstof en water. Dankzij de inhoud van het AdBlue-reservoir, dat voldoende is voor zo'n 12.000 kilometer, stoot de 210 pk sterke V6-dieselmotor in de G 350 CDI BlueTEC ineens vijftig procent minder aan NOx uit in vergelijking met de normale G 350 CDI. Een interessante verdiende, want het levert de auto ineens een EU5-goedkeurig op. In de loop van dit jaar wordt de G 350 Bluetec leverbaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model