IAA 2011
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz F125

Nieuws: Mercedes-Benz F125

Mercedes deelt toekomstvisie met F125

13.09.2011

De toekomst volgens Mercedes-Benz. Dat is de boodschap die de 125 jaar oude fabrikant toont met de F125. Vooralsnog gaat het om een gelekte informatie en foto’s, morgen volgt de officiële onthulling.

Het kon ook niet missen. Juist in het jaar dat Mercedes-Benz haar 125 jarige bestaan viert moest het een glimp van de toekomst tonen. Het toepasselijk genaamde F125 studiemodel belichaamt deze gedachte. Het uiterlijk van de conceptcar oogt in ieder geval als een (verre) toekomstvisie, want we herkennen maar weinig van de huidige Mercedes-Benz designtaal. De vleugeldeuren en achterruit zijn uiteraard een fraaie historische knipoog, maar de lichtunits en grille ademen weinig Mercedes-Benz uit.

Futuristische aandrijflijn
Mercedes-Benz F125Niet alleen het design van de F125 in een evolutie voor het Duitse merk, ook de technologie is toekomstmuziek. Het studiemodel wordt namelijk aangedreven door vier elektromotoren die gezamenlijk 231 pk leveren. Genoeg voor een topsnelheid van 220 km/h en een acceleratietijd van 0-100 km/h in 4,9 seconden. Tot dusver nog niets vernieuwends, maar daar zorgt de brandstofcelkrachtbron wel voor. De techniek die door de elektrische opmars even uit beeld was is zodoende weer terug in beeld. En waarom ook niet? De 7,5 kilo waterstof vergroot de actieradius van 50 kilometer volledig elektrisch naar een totaal van ruim 1.000 kilometer.  

Nog één nachtje slapen
Zoals gezegd beschikken we nog niet over officiële informatie van 'Das Haus' zelf. De beelden en data zijn voortijdig uitgelekt, maar daar zal morgen tijdens het openen van de IAA verandering in komen. Wordt dus vervolgd!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model