Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz F 015

Nieuws: Mercedes-Benz F 015

Mercedes F 015 Concept: meer dan een autonome Benz alleen

06.01.2015

'Luxury in Motion', dat is de bijnaam die Mercedes-Benz geeft aan de F 015, haar in Las Vegas gepresenteerde conceptcar. De F 015 is de auto van de toekomst. Autonoom rijdend, aangedreven door waterstof en van binnen meer een lounge dan een auto.

We kondigden de komst van deze F 015 al aan toen Mercedes-Benz ons informeerde over het feit dat autonome auto's een geheel nieuwe blik op een auto-interieur vereisen. En die frisse blik wordt ons nu door de Duitse fabrikant gegund. In de F 015 overheerst een lounge-gevoel. De vier afzonderlijke stoelen zijn naar elkaar toe te draaien - zelfs die van de bestuurder - en je bent als inzittenden omringd door talloze schermen. Die zijn overigens niet met touch te bedienen, maar door middel van handbewegingen en eyetracking. Tevens doen de schermen dienst als 'ramen' door (360 graden) beelden van buiten de auto weer te geven.

Brandstofcel
Zonder ook maar een handeling te verrichten kun je met de F 015 bijna 1.100 km afleggen. Al slapend, werkend of een spelletje spelend glijdt het landschap aan je voorbij. De auto rijdt geheel zelf en weet deze afstand af te leggen dankzij een F-Cell plug-in hybrid systeem (waterstof).

Altijd verbonden via je smartphone
Zit je overigens niet in de auto, dan ben je alsnog verbonden. Via je smartphone is te allen tijde te controleren waar de auto zich bevindt en kunnen bovendien 360 graden beelden van de omgeving worden opgevraagd. Het is inmiddels niet bijzonder meer, maar het voorverwarmen van het interieur of het controleren van de status van de F 015 gebeurt eveneens via de smartphone.

De S-klasse van overmorgen
Met de F 015 laat Mercedes meer zien dan een conceptcar met een bijzonder design. De fabrikant uit Stuttgart toont er dé auto van de toekomst mee. De S-klasse van overmorgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model