Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Mercedes-Benz E 63 AMG

Nieuws: Mercedes-Benz E 63 AMG

Officieel: de nieuwe E 63 AMG

17.04.2009

Mercedes heeft het doek van de nieuwe E 63 AMG afgehaald. En dat doen ze op een officiële manier nog eens dunnetjes over tijdens de New York Motor Show. De specificaties waren reeds bekend: de 6.3 liter V8 levert 525 pk en 630 Nm.

Kort na de introductie van de nieuwe E-Klasse presenteert Mercedes-AMG de nieuwe E 63 AMG. Het inhoudelijke pakket van de E 63 AMG is duidelijk: hij onderscheidt zich van minder bedeelde varianten door zijn uiterlijk vertoon, een machtige motor in het vooronder en sportwagenachtige prestaties.

525 pk en 630 Nm
Mercedes Benz E63 AMGHet vermogen van 525 pk en koppel van 630 Nm van de E 63 AMG ligt op hetzelfde niveau als die van de SL 63 AMG. Ook de AMG SPEEDSHIFT MCT zeventraps transmissie is afkomstig uit de roadster. De bak kent vier individuele rijprogramma's en bevat een tussengas- en de RACE START-functie om de rijbelevenis naar een nog hoger niveau te tillen. Gepaard met de verbluffende prestaties moet dat helemaal goed komen. De acceleratie van stilstand naar 100 km/h vergt slechts 4,5 seconden en naar goed Duits gebruik is de auto elektronisch begrensd op een topsnelheid van 250 km/u. Mercedes-AMG is er bovendien in geslaagd het gemiddelde brandstofverbruik met bijna twaalf procent te reduceren. Een prettige bijkomstigheid. De dorstigheid van de sedan ligt op 12,6 liter per 100 km.

Vier schakelmodi
Mercedes Benz E63 AMGZoals gezegd kent de automatische versnellingsbak vier schakelmodi: C (Controlled Efficiency), S (Sport), S+ (Sport Plus) en M (Manual). In het Controlled Efficiency-programma wordt de nadruk gelegd op het verbruik. De transmissie schakelt sneller over voor een zo laag mogelijk toerental van de 6.3 liter V8. De overige modi kennen een sportiever karakter en de bak schakelt dan later over. In M(anual) kan de bestuurder zelf het moment van wisselen kiezen. In 100 milliseconden is de gebeurtenis voorbij.

Scherper stuurgedrag
Mercedes Benz E63 AMGMet het AMG RIDE CONTROL-sportonderstel biedt de E 63 AMG zowel een sportief als comfortabel rijgedrag. Middels een druk op de knop kan er gekozen worden voor Comfort, Sport of Sport Plus. Om de scherpte van de E 63 AMG nog verder te verbeteren is de mate van stuurbekrachtiging aangepast. En het drietraps-ESP maakt individuele instellingen mogelijk en gunt de bestuurder zodoende enige speelruimte.

AMG-pakket
Mercedes Benz E63 AMGDe uitmonstering van de E 63 AMG bestaat, naast de potente krachtbron, uit een scala aan sportieve eigenschappen. We noemen LED-dagrijverlichting, 360 mm grote remschijven, 18 inch lichtmetalen wielen, talloze AMG-emblemen en typeplaatjes, een sportuitlaatsysteem en speciale AMG-dorpels. In het interieur is het AMG-gevoel verder doorgetrokken in de lederen sportstoelen (keuze uit drie kleuren) en het stuurwiel met stuurschakeling. Nieuw en exclusief voor de E 63 AMG is de kleine AMG-keuzehendel. De AMG DRIVE UNIT bevindt zich op de middenconsole. Hiermee kunnen de MCT-sporttransmissie, de ESP-functies, de afstelling van het onderstel en het AMG-programma worden ingesteld.

Nog een stap verder
Mercedes Benz E63 AMGWie het nog individueler wil, kan terecht bij de AMG PERFORMANCE STUDIO. Deze levert een speciaal Performance Package, dat bestaat uit 19 inch lichtmetalen AMG-wielen, een AMG Performance-onderstel, een sperdifferentieel op de achteras, een AMG-spoilerlip op het kofferdeksel en een driespaaks AMG Performance-stuurwiel. Diverse onderdelen uit de AMG PERFORMANCE STUDIO zijn ook afzonderlijk leverbaar.

Augustus 2009
De nieuwe Mercedes E 63 AMG staat vanaf augustus bij de dealer. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar reken op een bedrag van om en nabij de anderhalve ton in euro´s.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model