Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz E 63 AMG

Nieuws: Mercedes-Benz E 63 AMG

Nieuw hart voor E 63 AMG

26.04.2011

“There´s no substitute for cubic inches”, een oude quote die door de tijd wordt ingehaald. Luchtversnellers zijn de toekomst en dus zullen motoren zonder hulpmiddelen uit het straatbeeld verdwijnen. Mercedes-Benz vindt dat de E 63 AMG daar nu al aan toe is.

Voortaan komen de Mercedes E 63 AMG en E 63 AMG Estate met de modernere 5.5 liter V8 BiTurbo. De oudgediende, atmosferische 6.2 V8 hoeft niet langer in de E-klasse te dienen. De betreffende harttransplantatie was een keer te verwachten met de CLS 63 AMG en CL 63 AMG in het achterhoofd. Deze beschikken namelijk al over deze zuinigere en schonere AMG-machine.

Specificaties
Net als in de snelste vierdeurs coupé van Mercedes gaat het blok in de E 63 AMG 525 pk en 700 Nm leveren. In minder dan 4,5 seconden zou de auto hiermee op de honderd zitten en de topsnelheid wordt af fabriek begrensd op 250 km/h. Sneller kan eventueel door het AMG Performance Package te bestellen. De topsnelheid stijgt dan naar 299 km/h en ook is er meer vermogen, 557 pk om precies te zijn. Van 0-100 km/h gaat dan ook nog eens drietiende sneller.

Mercedes-Benz zal spoedig de vernieuwde prijzen bekend gaan maken.

Bekijk hier het aanbod Mercedes-Benz E 63 AMG

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model