Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz E 63 AMG

Nieuws: Mercedes-Benz E 63 AMG

Eerste glimp van Mercedes E 63 AMG

10.01.2013

Het meest klassieke model van Mercedes, de E-klasse, maakt een behoorlijke ommezwaai. De dubbele koplampen zijn niet langer meer en onlangs werd bekendgemaakt dat de eveneens te vernieuwen E 63 AMG de eerste ‘lage’ AMG zal zijn die met 4Matic-vierwielaandrijving besteld kan worden.

Vierkant is uit, rondingen zijn in bij Mercedes-Benz. Althans, als we het hebben over de nieuwe bumpers van zowel de reguliere vernieuwde E-klasse's als de opgefriste E 63 AMG. Scherpe rechthoeken en kaarsrechte, schuinstaande spijlen hebben bij de vernieuwde E 63 AMG plaats gemaakt voor ballonvormige luchtinlaten. Niet heel goed zichtbaar, maar wel waarschijnlijk is dat de gemoderniseerde E 63 AMG op nieuwe wielen rolt.

4Matic
Technisch veranderde er weinig tot niets, zo ook bij de snelste E te koop. Nog steeds zorgt de 5.5 liter V8-BiTurbo voor een krachtsexplosie van 525 pk en 700 Nm. Kiezen over hoeveel wielen al dat AMG-geweld naar de ondergrond wordt weggesluisd is echter nieuw. Puristen zullen waarschijnlijk als vanouds kiezen voor de traditionele achterwielaandrijving. Voor E 63 AMG-kopers die een net wat groter veiligheidsnet wensen is er voortaan optioneel 4Matic-vierwielaandrijving te bestellen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model