Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz Concept B-klasse Electric Driver

Nieuws: Mercedes-Benz Concept B-klasse Electric Driver

Elektrische Mercedes-Benz B-klasse

18.09.2012

Dat de B-klasse er met een elektrische aandrijflijn komt lijkt een kwestie van de tijd te zijn. In Parijs staat namelijk de bijna productierijpe Mercedes Concept B-klasse Electric Drive, de eerste met die benaming.

Mercedes-Benz heeft grote toekomstplannen voor de volledig elektrische aandrijflijn en kondigt in Parijs het eerste model met het Electric Drive-label aan. Deze naam zal in de toekomst elke nieuwe Mercedes, AMG of Smart gaan sieren die zijn kracht uit batterijen put. De primeur is voor de B-klasse en dat is geen verrassing. Dit model is namelijk zo ontworpen dat het zonder grote aanpassingen geschikt gemaakt kan worden voor allerhande aandrijflijnen. Zo zagen we eerder dit jaar al een hybride- en aardgasvariant op het toneel verschijnen.

Electric Drive
Gekoppeld aan de voorwielen van de B-klasse vinden we een 100 kW sterke elektromotor die niet minder dan 310 Nm weet voort te brengen. Het bereik is desondanks niet onaardig met een opgegeven maximum van 200 km. Na zo'n rit kan deze elektrische driester gewoon aan het stopcontact gehangen worden of snel van sap worden voorzien via een 400-volt-terminal. Dankzij het slimme ontwerp van de B-klasse heeft de elektrische variant exact dezelfde interieurruimte als het reguliere model. De marktlancering van de elektrische B-klasse staat gepland voor 2014.

AMG/BRABUS
In Parijs zal de B-klasse echter niet de enige elektrische auto op de Mercedes-stand zijn. De SLS AMG Coupé en Smart BRABUS zullen namelijk ook hun opwachting gaan maken op de Parijse beursvloer en eveneens voorzien zijn van het Electric Drive-label.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model