Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz CLS

Nieuws: Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS heeft prijs

22.09.2010

De nieuwe Mercedes-Benz CLS moet zijn officiële werelddebuut nog beleven maar is al wel te bestellen. ‘Hoeveel moet hij kosten dan?!’ Nou, hier zijn de prijzen.

Een leven in de nieuwe vierdeurs coupé van Das Haus begint nadat minimaal € 79.900,- naar de Mercedes-dealer is overgemaakt. Tijdens de aflevering staat er dan een CLS 350 voor je klaar met in het vooronder een 306 pk sterke V6-benzine welke in 6,1 seconden van stilstand naar 100 km/h kan accelereren en een topsnelheid van 250 km/h kan bereiken. Het verbruik over honderd gereden kilometers zou 6,8 l/100 km moeten zijn. Voorlopig is dit de enige verkrijgbare benzinemotorisering. Later volgen nog de 408 pk sterke CLS 500 met nieuw ontwikkelde achtcilinder (april 2011) en de CLS 63 AMG met de verse 5.5 liter AMG-V8 en 544 pk. Prijzen daarvan worden te zijner tijd bekend gemaakt.

Dieselen
Mercedes CLSEarly adapters van de nieuwe CLS met dieseltechniek kunnen voorlopig ook slechts kiezen uit één motor: tevens een 3.0 liter V6. Deze zogenoemde 350 CDI levert een kloeke 265 pk en doet nauwelijks onder voor de V6-benzine; versnellen naar honderd gaat slechts 0,1 seconden langzamer. Als topsnelheid wordt 250 km/h opgegeven, terwijl het gemiddelde verbruik 6,0 l/100 km bedraagt. De vanafprijs van de CLS 350 CDI bedraagt € 81.350,-. Lang op versterking hoeven dieselfanaten overigens niet te wachten. Al vroeg in het jaar 2011 wordt de CLS 250 CDI aan het gamma toegevoegd. Het betreft een viercilinder met 204 pk met een nog onbekend prijsstelling.

Uitrusting
Mercedes CLSIedere nieuwe CLS beschikt standaard over luxevoorzieningen als Attention Assist, twee frontairbags, zijairbags voorin, knieairbag voor bestuurder, raamairbags, actieve hoofdsteunen vóór en verwarmde buitenspiegels. Bi-Xenon koplampen, elektrisch bedienbare ramen met comfortfunctie, gescheiden temperatuurregeling, elektrisch verstelbare voorstoelen en 17 inch lichtmetalen wielen zijn ook bij de basisprijs inbegrepen, evenals een zeventraps automatische transmissie. Om de lancering van de CLS kracht bij te zetten heeft Mercedes een speciaal intropakket samengesteld dat tegen een meerprijs van net geen duizend euro een aantal welkome opties herbergt. Dit zijn een audio/navigatiesysteem met CD- en DVD-speler, parkeersensoren en verwarmde ruitensproeiers. Het intropakket staat bekend onder de naam "125I"

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model