Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz CLS

Nieuws: Mercedes-Benz CLS

Brabus slaat nieuwe CLS niet over

11.03.2011

Een nieuwe Benz, dan kun je er op wachten dat Brabus ermee aan de haal gaat. Zo ook met de onlangs gelanceerde Mercedes-Benz CLS. De heren uit Bottrop gaven de vierdeurs coupé onder andere meer vermogen en veel LED-jes.

LED-techniek is helemaal in en bovendien de toekomst aangaande lichttechniek. Brabus benadrukt dat nog maar eens bij hun programma voor de nieuwe CLS. In de voorspoiler, onder de zij-skirts en zelfs in de achterklep (om beschadiging bij openen in het donker te voorkomen) zijn de populaire diodes opgenomen. Alsof dat nog niet genoeg lichtopbrengst oplevert is het mogelijk de dorpels te voorzien van geïllumineerde letters welke "BRABUS" schrijven.

Overige visualisteit
Afbeelding met achteraanzicht van de Brabus CLSDe verkrijgbare spoilers bestaan uit een spoilerlip die op de bestaande voorbumper gemonteerd kan worden, diverse bijspoilers voor zowel het front als de flanken en een subtiel achterklepexemplaar. De wielen zijn van de bekende Brabus type Monoblock en te leveren in diameter tussen 17 en 21 inch. Bij de grootste maat liggen daaromheen banden met een breedte van 255 mm (voor) en 305 mm (achter). Verlagen is vervolgens nog steeds mogelijk, hoeveel millimeter is afhankelijk van de aanwezige ophanging. Met Airmatic-luchtvering is dit maximaal 35 mm.

Motortuning
CLS-eigenaren met de wens voor meer vermogen die hiervoor bij Brabus aan kloppen dienen in het bezit te zijn van de CLS 250 CDI of CLS 350 CDI. De eerste krijgt er 31 pk bij middels de Brabus ECO Powerxtra D4 module en het maximale koppel stijgt naar 560 Nm. De zescilinder diesel die standaard al een kloeke 265 pk en 620 Nm produceert heeft na installatie van de DS6 module 313 pk en 690 Nm. In Eco-modus komt alleen het extra koppel vrij, maar staat de transmissie in Sport dan profieert de CLS van zowel het hogere vermogen als de toegenomen trekkracht. De auto is dan in staat in 5,9 seconden naar 100 km/h te spurten. De pieksnelheid blijft met 250 km/h onveranderd.

Bekijk ons ruime aanbod Mercedes-Benz CLS

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model