Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Nieuws: Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Shooting Brake in productie!

10.11.2010

Vanaf 2012 staat er een CLS Shooting Brake bij de Mercedes-dealer. Mercedes-Benz´ CEO Dr. Dieter Zetsche heeft dat vandaag officieel bekend gemaakt. De vijfdeurs CLS onderstreept volgens Zetsche Mercedes´ leidende rol in het bouwen van innovatieve concepten.

Met trots laat Zetsche weten dat Mercedes met de CLS in 2004 een nieuw segment heeft gecreëerd. En met enorm succes. In zes jaar tijd werden er maar liefst 170.000 CLS-en verkocht en bovendien ontketende Mercedes-Benz een hype. Kijk maar eens hoeveel vierdeurscoupé-modellen er de afgelopen jaren zijn verschenen.

Concept als voorbode
ShootingEen voorproefje van de CLS Shooting Brake hebben we in april van dit jaar al gehad toen Mercedes de CLS Shooting Brake Concept onthulde op Auto China. Tegelijkertijd bleek de conceptcar ons een realitisch voorproefje van de nieuwe vierdeurs CLS te geven. Ga er dus maar gerust van uit dat het exterieur van het productiemodel in 2012 slechts op details afwijkt van de hier getoonde Shooting Brake.

Productie in Sindelfingen
ShootingVoor de productie maakt Mercedes ruimte in haar grootste fabriek in Sindelfingen (nabij Stuttgart). Momenteel worden daar de C-klasse sedan, E-klasse, S-klasse, CLS en CL geproduceerd en straks dus ook de CLS Shooting Brake. Het nieuwe CLS-model deelt overigens de productielijn met de E-klasse en uiteraard de CLS, en dat zegt meteen voldoende over de technische basis. Precies, die zal grotendeels identiek zijn aan beide productiegenoten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model