Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Nieuws: Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake by Spencer Hart

18.06.2013

Spencer wie?! Wij kenden dit modieuze mannenmerk tot voor kort ook niet, maar weten wel wat voor vlees we in de kuip hebben bij het horen van het lange Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake. En aangezien deze AMG een nog langere naam heeft, moet dat vast louter goeds betekenen.

De gelijknamige oprichter en eigenaar van het mannenmerk, Spencer Hart, mag dan zijn naam aan deze modebewuste Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake hebben verbonden, het was Nick Hart, de creatieve directeur van het bedrijf, die daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de styling. En dat laat hij weinig subtiel doorschemeren aan de hand van de matblauwe exterieurlak. Die luistert namelijk naar de naam 'Nick Hart Midnight Blue'. Eenmaal de zwarte wielen gepasseerd en plaatsgenomen op het chocoladebruine leder voorzien van contrasterende Midnight Blue-stickels tref je z'n naam nogmaals op de middenconsole. Vlak daarboven is het beeldmerk van Spencer Hart - dat geïnspireerd is op het Parker Hotel in Palm Springs - geperst in de met leder beklede transmissie-selector.

Nog een krabbel
Onder de motorkap, op de motorcover, is de handtekening van een heel andere vakman te vinden, namelijk die van Andreas Boger. Het was deze engineer bij Mercedes-AMG die de 5.5 liter V8-BiTurbo in de CLS Shooting Brake by Spencer Hart eigenhandig in elkaar schroefde. Het vermogen van het blok wijkt overigens niet af van andere CLS 63 AMG's. Het bleef bij 525 pk en 700 Nm waardoor de auto in 4,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h kan snellen.

De Mercedes-Benz CLS 63 AMG by Spencer Hart werd gepresenteerd tijdens London Collections en voor zover we weten blijft het bij deze one-off.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model