Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz CLS 4Matic

Nieuws: Mercedes-Benz CLS 4Matic

4Matic voor Mercedes CLS

03.12.2010

4Matic, het vierwielaandrijvingsysteem van Mercedes-Benz, vindt ook zijn weg naar de nieuwe CLS. De concurrentie biedt het immers ook aan op hun vierdeurs coupémodellen.

De eerste generatie CLS had weinig concurrentie te dulden. Inmiddels is dat niet meer zo en moet de nieuwe CLS opboksen tegen een sterke rivaliteit. Rivalen die uit te rusten zijn met vierwielaandrijving. Mercedes-Benz kon dus niet achterblijven en presenteert zodoende de CLS 4Matic op de CLS 500 en de 350 CDI.

45:55
4MaticHet 4Matic-systeem bestaat onder andere uit een lamellenkoppeling en een gelimiteerd slipdifferentieel dat onder normale omstandigheden 45 procent van de aandrijfkrachten naar de voorwielen en 55 procent naar de achterwielen stuurt. ESP, traction control en ASR staan 4Matic bij zodat tractie onder de meest lastige omstandigheden garandeert wordt. De nieuwe CLS moet nog gelanceerd worden. Dat gebeurt in januari waarbij de CLS 350 en de CLS 350 CDI in eerste instantie verkrijgbaar zullen zijn. Verderop in 2011 volgen de CLS 250 CDI, de CLS 500 en ook de 4Matic-modellen. De CL 63 AMG en de CL 65 AMG maken dan tevens hun opwachting.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model