Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz CLA

Nieuws: Mercedes-Benz CLA

Piecha Design gaat los op Mercedes CLA

14.05.2013

Dat de nieuwe Mercedes CLA een gewild tuningsobject zou worden konden we je op een briefje geven. De tuner Piecha Design is er dan ook als de kippen bij om haar visie te tonen van de vierdeurs coupé.

Met de CLA boorde Mercedes-Benz een niche-segment aan dat voor tuners ook wel eens heel interessant zou kunnen zijn. De fabrikant uit Stuttgart wil voornamelijk jongere autobezitters in hun compacte vierdeurs-coupé trekken, en voor tuners is deze doelgroep eveneens buitengewoon aantrekkelijk.

Schreeuw om aandacht
Na Brabus is Piecha Design de tweede tuner die wel brood ziet in de CLA, maar daar houdt de overeenkomst tussen de twee bedrijven ook direct op. Waar de CLA van Brabus erg subtiel is vormgegeven, schreeuwt de 'Merc' van Piecha Design om aandacht. Rondom de auto vinden we spoilers zover het oog reikt. De voorbumper met enorme luchtinlaten en de diffuser eisen beide enorm veel aandacht op, en ook niet te missen zijn de 20 inch lichtmetalen velgen onder de breder uitgeklopte wielkasten. Ten slotte moeten twee dubbele eindpijpen met een doorsnee van liefst 90 mm samen met een nieuw uitlaatsysteem zorgen voor een heldhaftiger geluid van de onaangepaste, 210 pk sterke benzinemotor. Piecha Design heeft zijn doel bereikt; we zouden hun CLA niet saai of wat durven noemen. Mooi is anders.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model