Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz CLA

Nieuws: Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz CLA naakt gespot

16.09.2012

Geen nieuwe spyshots, geen camouflage, de nieuwe CLA is in Duitsland vroegtijdig opgedoken. Wat we zien is eigenlijk een A-klasse sedan met een sterk aflopende daklijn. Honey, i shrunk the CLS.

Mercedes-Benz was ooit de eerste die een vierdeurs coupé op de markt bracht met de CLS. Nu concurrenten Audi en BMW in hun voetsporen zijn getreden maakt Mercedes opnieuw een sprong in het onbekende door dezelfde truc toe te passen op het C-segment. In de basis is dit nieuwe niche-model gelijk aan de A-klasse. Ze delen het platform en ook het motorenpalet zal grotendeels overeenkomen.

Looks
Nu we de CLA dankzij fotograaf Bernhard Kohlmeier voor het eerst van een afstandje kunnen bewonderen zien we hoezeer de neus gelijk is aan de A-klasse. Aan de achterzijde herkennen we juist de invloeden van zijn grote broer de CLS. Nu de CLA volledig ongecamoufleerd buiten de fabrieksdeuren te vinden is zou het zomaar kunnen zijn dat de introductie op handen is. De CLA zou wel eens de grote knaller kunnen worden voor Mercedes in Parijs. Over twee weken weten we meer.

Bron en meer foto´s: Der Spiegel

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model