Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Nieuws: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Mercedes-Benz verrijkt zich met CLA Shooting Brake

25.11.2014

Mercedes is weer een model rijker: de CLA Shooting Brake. Het zusje van de CLS Shooting Brake en tegelijkertijd stationvariant van de CLA is meteen als ook als snelle ‘45 AMG’ uit de doeken gedaan.

Nog meer dan de vierdeurs-variant koop je een Mercedes CLA Shooting Brake niet zozeer om diens binnenruimte. Anders had ‘ie wel Estate geheten. Bovendien ben je met bijvoorbeeld de Skoda Fabia Combi al veel beter uit. Toch is een maximum van 1.354 liter – wanneer de rugleuningen van de achterbank zijn neergeklapt – nog alleraardigst mocht binnenruimte wel degelijk een welkome eigenschap zijn. Normaliter staat er 495 liter voor bagage ter beschikking. Nee, de CLA Shooting Brake moet het vooral hebben van zijn gelikte, trendy looks. Het model is echt een mini-CLS Shooting Brake geworden en dat is goed nieuws voor degene die altijd al erg gecharmeerd is geweest van die Mercedes maar waarvan het prijskaartje buiten bereik ligt.

Uitgebreid motorpalet
Motorisch is het natuurlijk een bekend riedeltje. Het leveringsprogramma is krek eender aan dat van de vierdeurs CLA dat overigens erg uitgebreid is. Benzineliefhebbers kunnen opteren uit vier krachtbronnen, variërend in vermogen tussen 122 en 360 pk. Die laatste is uiteraard de AMG-klapper met geblazen 2.0 liter viercilinder. Standaard gekoppeld aan een 7-traps automaat weet de CLA 45 AMG Shooting Brake in 4,7 seconden naar de 100 km/h te spurten en pieken doet ‘ie bij 250 km/h, want dan grijpt de begrenzer in. Toch, indien er rustig wordt gereden, is volgens Mercedes nog altijd een gemiddeld verbruik van 6,9 l/100 km haalbaar met de AMG-versie. Om de gammatopper extra in het zonnetje te zetten is er zelfs een speciale editie van geïntroduceerd: de OrangeArt Edition. Deze gelimiteerde uitvoering springt er meteen uit met zijn vele oranjekleurige details.
Liever dieselen? Dat kan met drie varianten. De CLA 180 CDI is met zijn 109 pk de instapper van dit palet, gevolgd door de CLA 220 CDI, goed voor 136 pk. De sterkste diesel is de CLA 250 CDI. Die schopt het tot 177 pk en is net als de overige motoren optioneel te koppelen aan een automaat met dubbele koppeling.

Voorjaar 2015
Mercedes heeft niet aangegeven waar de CLA Shooting Brake zijn première beleeft. De LA Auto Show heeft zonet de deuren weer gesloten en de eerstvolgende belangrijke autobeurs is de NAIAS in januari. Als dat het showdecor wordt zal de auto in het voorjaar bij de dealer staan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model