Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz C350 Plug-In Hybrid en C450 AMG Sport

Nieuws: Mercedes-Benz C350 Plug-In Hybrid en C450 AMG Sport

Mercedes C 350 plug-in hybrid: 7% bijtelling

13.01.2015

Wat Volkswagen kan, dat kan Mercedes-Benz ook. En nog voordat Audi en BMW ermee komen zelfs. Dit is namelijk de plug-in hybride versie van de Mercedes-Benz C-klasse. En die komt in aanmerking voor 7% bijtelling.

Mercedes-Benz is voornemens een heus offensief aan stekker-hybrides te lanceren de komende jaren. Minstens acht stuks kunnen we ervan verwachten, waarvan de S 500 plug-in hybrid de eer had de aftrap te verzorgen en deze C 350 plug-in hybrid er kort achteraan komt.

Puike prestaties
De gedeeltelijk elektrische C-klasse beschikt over een 2.0 liter viercilinder benzinemotor, bekend uit de C 250, die samenwerkt met een elektrische motor. De brandstofmotor levert 208 pk en 349 Nm, waar de elektrische motor 80 pk en 340 Nm ontwikkelt. Indien beide motoren samen hun vermogen leveren is er een maximale kracht van 275 pk en 599 Nm beschikbaar. Het schakelen gaat geheel automatisch aan de hand van de geëvolueerde 7G-Tronic. Deze stuurt de aandrijving naar de achterwielen waarmee de Duitser in een vlotte 5,9 seconden de sprint naar 100 km/h aflegt. De topsnelheid bedraagt een elektronisch afgeregelde 250 km/h. De Estate-versie moet het met 3 km/h minder doen.

Zakelijk voordelig
De C 350 plug-in hybride is dus behoorlijk vlot, maar z'n grootste troef is toch wel zijn spaarzame karakter. Omdat de accu de auto tot 31 kilometer ver kan brengen, daalt het verbruiksgemiddelde aanzienlijk. Het officiële cijfer bedraagt slechts 2,1 l/100 km, wat een CO2-uitstoot betekent van 48 g/km. Hiermee is het model in Nederland zeer interessant voor de zakelijke rijders, want die kunnen genieten van 7% bijtelling. Opladen van een lege accu duurt overigens 2 uur, wanneer de stekker wordt ingeplugd in een 230 Volt stopcontact.

Bagageliters inleveren
Snelle acceleratie- en verbruikscijfers zijn mooi, maar dat ging wel ten koste van de bagageruimte. Waar menig ander merk dat weet te voorkomen door de hybride-accu's bijvoorbeeld onder de achterbank te plaatsen, heeft Mercedes ervoor gekozen deze onderin de kofferbak te herbergen. Hierdoor gaat er een 'hap' van 150 liter uit het oorspronkelijke bagagevolume van 485 liter, waardoor er slechts 335 liter overblijft. Je zou bijna denken – helemaal bij Mercedes – dat er bij de ontwikkeling van de nieuwe C-klasse rekening gehouden is met een hybride-versie. Opmerkelijk. Voordeel is dan weer wel dat net als de Passat GTE ook de C-klasse plug-in hybride leverbaar wordt als sedan en Estate.

Wanneer de C 350 Plug-in Hybrid leverbaar wordt is momenteel nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model