Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz C-klasse

Nieuws: Mercedes-Benz C-klasse

Nieuwe Mercedes-Benz C-klasse vroegtijdig gelekt

29.10.2013

Het gehele teaseroffensief van Mercedes kan achterwege gelaten worden. Want er zijn al kraakheldere foto’s van de nieuwe C-klasse op het internet verschenen.

Brazilië, hoewel een florerend land, verdenk je niet direct van het lekken van een nieuwkomer in het luxe premium-segment. Toch is het opduiken van deze eerste officiële foto's van de nieuwe Mercedes C-klasse naar dat Zuid-Amerikaanse land te herleiden. Het is de website Diariomotors die Mercedes te snel af is.

Grotere CLA
Zo vanuit eenzelfde hoek geschoten bevat de nieuwe C-stijl stijlkenmerken van de S-klasse maar lijkt hij nog het meest op de CLA. Zo erg zelfs dat kannibalisatie mogelijk op de loer ligt, ondanks dat de C zonder meer de grootste en ruimste van die twee zal zijn. Best opmerkelijk, omdat Mercedes bij vlagen ons op het hart heeft gedrukt dat de nieuwe C-klasse een eigen gezicht kreeg om zodoende hem niet één, maar twee treden te laten klimmen. In het interieur zouden we dat terug gaan zien in de materialen die van topklasse-niveau zijn. Ook de verkrijgbare opties komen uit de allerhoogste segmenten, waaronder luchtvering rondom. De C-klasse is de eerste auto in z'n klasse die hiermee uit te rusten is.

Lichter
Dankzij de nieuwste constructies is de nieuwe C-klasse 70 kilogram afgeslankt terwijl hij centimeters in formaat is toegenomen. Hoeveel langer hij is geworden is nog niet bekend. Meer binnenruimte is in elk geval beloofd en dat was nodig ook om in de sporen van de 3-serie en A4 te blijven. En een Mercedes zou een Mercedes niet zijn als die een van de veiligste en efficiëntste auto's in zijn segment is. Veel veiligheidssystemen zijn daarvoor overgeheveld vanuit de S-klasse.
Op motorisch vlak wordt uitgepakt met veel viercilinders en een enkele zespitter. Een achtcilinder is er voor de nieuwe C 63 AMG. Niet langer een zelfstandig ademende 6.2 maar naar verluidt een geblazen 4.0 liter.

De nieuwe Mercedes-Benz C-klasse beleeft zijn werelddebuut tijdens de NAIAS in Detroit. Die vindt begin januari plaats. In de zomer daaropvolgend is de marktlancering.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model