Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz C-klasse Coupé

Nieuws: Mercedes-Benz C-klasse Coupé

Officieel: Mercedes C-klasse Coupé

15.02.2011

Mercedes-Benz aast op meer marktaandeel in het hogere coupésegment. Dit doen ze voortaan met twee modellen, naast de E-klasse Coupé beschikken ze nu ook over een tweedeurs C-klasse. De nieuwe C-klasse Coupé is officieel en hier zijn alle details.

De C-klasse Coupé kan gezien worden als opvolger van de CLC. Die Mercedes-Benz heeft nooit echt een vuist kunnen maken, maar van de C-klasse Coupé verwacht Mercedes toch anders. Dit omdat het model veel meer een regelrechte concurrent van de Audi A5 en BMW 3-serie Coupé is. De C-klasse Coupé moet hierin meer jonge kopers (35 - 45 jaar) aantrekken, terwijl het wat oudere publiek zich eerder aangetrokken zouden moeten voelen door de E-klasse Coupé.

41 mm
Mercedes C CoupeTen opzichte van de Sedan is de daklijn van de C-Coupé 41 mm lager. Toch, zegt Mercedes, hebben vier personen er voldoende ruimte om te zitten. Sowieso is de C-klasse Coupé in bijna lle opzichten de recente vernieuwde C-klasse met twee deuren minder, al wil Mercedes ons anders doen geloven. Maar wat geeft het, de C-klasse is een zeer fijne auto dus dat zal niet anders zijn in de Coupé. Het is echter niet duidelijk of Mercedes het onderstel van de nieuweling heeft aangepast voor een rijgedrag dat meer past bij een coupé. Een verlaagd sportonderstel is in ieder geval wel te verkrijgen.

Benzinemotoren C-klasse Coupé
Mercedes C CoupeLogischerwijs kent ook bij het motorenpalet veel overeenkomsten met dat van de C-klasse. Standaard wordt een handgeschakelde 6-bak gemonteerd, een automaat is met uitzondering van het topmodel optioneel. Het programma begint met de C 180, goed voor 156 pk en 250 Nm. Deze accelereert in 8,8 seconden naar de 100 km/h en weet een top te behalen van 223 km/h. Qua verbruik geeft de fabrikant een gemiddelde van 6,5 l/100 km op. Ook nog een viercilinderbenzine is de C 250 met 204 pk en 310 Nm. Deze doet 7,2 seconden op de spurt naar honderd en piekt bij 240 km/h. Het is Mercedes gelukt om hem niet meer te laten verbruiken dan het basismodel. De C 350 is met zescilinder vanzelfsprekend dorstiger, maar met 6,8 l/100 km niet noemenswaardig veel. Het vermogen bedraagt 306 pk, terijl het koppel van 370 Nm smakelijk hoog is. Vanuit stilstand naar 100 km/h duurt exact zes seconden en 250 km/h is de topsnelheid.

Dieselmotoren C-klasse Coupé
Dieselen kan met de 170 pk sterke C 220 CDI en de C 250 CDI met 204 pk. Het koppel ligt respectievelijk op een krachtige 400 en 500 Nm. Van 0-100 km/h gaat in de lichtste versie in 8,1 seconden en de sterkste doet hier een seconde minder over. Keurige cijfers, terwijl het brandstofverbruik bij beide dieselmodellen niet meer dan 4,9 liter diesel over honderd kilometer zou moeten bedragen.

Juni
Mercedes-Benz neemt de nieuwe C-klasse Coupé mee naar Genève. Daarna zal hij de AutoRAI aandoen om vervolgens in grote getalen bij de dealers aan te komen. Het is dan juni. Prijzen volgen zo snel mogelijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model