Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz C-klasse Coupé

Nieuws: Mercedes-Benz C-klasse Coupé

Mercedes-Benz onthult nieuwe C-klasse Coupé

18.08.2015

En dat is drie! Na de Mercedes-Benz C-klasse Sedan en Estate vorig jaar, is dit de nieuwe C-klasse Coupé.

Echt een vuist tegen de BMW 4-serie (voorheen 3-Coupé) en de Audi A5 Coupé heeft Mercedes nooit kunnen maken. Maar met de nieuwe C-klasse Coupé kan daar wel eens verandering in komen. De nieuwe Benz is namelijk een coupé die de C-klasse verdient. Geen afgehakt staartstompje zoals bij de CLC destijds en ook niet het verouderde design van de vorige generatie. Nee, de nieuwe C-Coupé loopt mooi in de pas met de Sedan en Estate die nog in de bloei van hun leven zijn.

Identiek interieur
Zoals de Coupé van buiten voor de (voorste) helft identiek is aan de Sedan en Estate, zo inwisselbaar is ook het interieur. Mercedes heeft daar niets aan veranderd om je specialer te laten voelen, al beweert het merk zelf anders. Zo zou het interieur van de Coupé sportiever zijn. Aan ons gaat dit voorbij en rouwig hoef je daar niet om te zijn. Het interieur van de C-klasse behoort sowieso tot de fraaiste van het moment. Qua noviteiten en veiligheid zodoende ook niets nieuws onder de zon. Het uitgebreide palet op die gebieden is krek eender aan de overige C's.

Rijplezier voorop
Ook onzichtbaar, maar naar het schijnt wel merkbaar als je gaat rijden is dat de C-klasse Coupé (nog) meer rijplezier biedt dan de andere C-klasses. Daartoe zijn zoal een 4-link vooras toegepast, andere ophangrubbers en een onderstel dat standaard 15 millimeter lager is dan dat van de Sedan. Standaard heeft de Coupé overigens stalen veren. In combinatie hiermee levert Mercedes-Benz twee versies van haar selectieve dempingssysteem: het op comfort geënte Agility Control-onderstel of een sportonderstel met een stijvere vering en demping (inclusief Sport Dynamic-besturing). Luchtvering rondom met 4 verschillende rijmodi is tegen meerprijs verkrijgbaar.

Zes motoren
Motorisch pakt de Coupé uit met vier benzinemotoren en twee diesels. Het vermogensspectrum daarvan loopt uiteen van 156 pk tot 245 pk. De diesels, ook viercilinders, leveren 170 pk en 204 pk. Maar dit is nog niet alles. In een later stadium volgt natuurlijk de AMG-versie. Wie weet gaat Mercedes zelfs op herhaling met een Black Series.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model