Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz C-klasse Coupé

Nieuws: Mercedes-Benz C-klasse Coupé

C-klasse Coupé Sport met AMG-DNA

11.04.2012

Mercedes-Benz komt met de C-klasse Coupé Sport die een flinke AMG-kuur heeft ondergaan. Exterieur en interieur krijgen de sportieve toevoegingen van het AMG Plus Sport pakket terwijl de ingenieurs onder de motorkap sleutelden aan het onderstel en de remmen.

Als basis voor de sportieve coupé worden de benzine- en dieselversie van de C 250 Coupé genomen. Het onderstel wordt vervangen door een exemplaar van AMG dat moet zorgen voor meer grip en hogere G-krachten in de bochten. Om de hogere bochtensnelheden te beheersen zijn grotere remschijven gemonteerd en is de motorrespons op het gaspedaal verbeterd. De (standaard) 7G Tronic Plus-transmissie is sportiever van aard door kortere schakelmomenten en een active-downshift-functie. Om dit alles beter te laten klinken is de uitlaat uitgerust met een 'sound generator'. Een van de weinige dingen waar de knappe koppen van AMG vanaf blijven is de motor, zowel de diesel als de benzine brengt, net als in een normale C 250, 204 pk over op de achterwielen.

AMG Plus Sport
C-klasse CoupéJe wilt natuurlijk wel opvallen met je door AMG getunede bolide en ook daar is aan gedacht. Het AMG Plus Sport-pakket - dat overigens ook op de andere C-klasse carrosserievarianten leverbaar is - bestaat aan de buitenzijde uit 18 inch lichtmetalen wielen, een AMG bodykit en een subtiele achterspoiler. Binnenin zit je op gedeeltelijk met leer beklede stoelen met rode stiksels achter een driespaaks sportstuur. De rode veiligheidsgordels, roestvrijstalen pedalen en AMG-vloermatten maken het sportieve plaatje compleet.

De Mercedes C 250 Coupé Sport zal in juni samen met het AMG Plus Sport-pakket op de markt worden gebracht. Prijzen worden tegen die tijd bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model