Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz C-klasse

Nieuws: Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz C-klasse door Schumacher getest

13.12.2013

De aanstormende Mercedes C-klasse moet op alle facetten heel veel beter worden dan zijn voorganger en directe concurrenten. Op het gebied van afwerking, rijeigenschappen maar bovenal veiligheid moet hij de absolute maatstaf worden. Daar komt een hoop testwerk bij kijken en Mercedes heeft daarbij de hulp ingeschakeld van oud F1-coureur Michael Schumacher.

De oud Formule 1-coureur reed zijn laatste seizoen in dienst van Mercedes en die link met het merk is blijkbaar in stand gehouden. De Duitsers hebben een grote hoeveelheid beproevingen te verrichten want de nieuwe C-klasse wordt werkelijk volgehangen met alle denkbare assistentie- en veiligheidssystemen. Al deze innovaties gaan schuil onder de verzamelnaam Intelligent Drive.

Praktische vragen
Schumacher en Jochen Hermann, hoofdingenieur van assistentiesystemen en actieve veiligheid bij Mercedes-Benz, hebben zich bezig gehouden met praktische vragen als: vanaf wanneer grijpen de automatische rem- en stuursystemen in? Of hoe snel en hoe lang duren de optische waarschuwingen? Volgens de ingenieur zijn de tests met coureur Schumacher een welkome aanvulling op de testen in simulators en op de openbare weg.

S-klasse
De vele functies en systemen die Mercedes introduceert op de nieuwe C-klasse zijn grotendeels afkomstig uit de kersverse S-klasse en maken gebruik van onder meer radarsensoren en stereocamera’s. Een van die innovaties is bijvoorbeeld de Pre-Safe rem. Het systeem remt tot 70 km/h autonoom af wanneer de bestuurder zelf even niet reageert. Een andere feature is een stuurassistent die die bestuurder ondersteunt en zelfs zo pienter is, dat het in flauwe bochten mee kan sturen.

De nieuwe Mercedes-Benz C-klasse beleeft zijn werelddebuut tijdens de NAIAS in Detroit. Die vindt begin januari plaats. In de zomer daaropvolgend is de marktlancering.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model