Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz C 63 AMG

Nieuws: Mercedes-Benz C 63 AMG

Nieuwe Mercedes C 63 AMG is genieten voor het hele gezin

25.09.2014

Bij BMW M zaten ze ongetwijfeld al eventjes met ingehouden adem op het puntje van de stoel. Net als wij, maar weliswaar met een heel andere gemoedsrust. Nu Mercedes eindelijk de nieuwe C 63 AMG heeft losgelaten, kan iedereen er het zijne van vinden. Wij zijn in elk geval zwaar onder de indruk, mede door de verrassing dat de C AMG ook meteen als Estate gelanceerd zal worden.

Waar we gisteren repten over vermogensvarianten hebben we nu de zekerheid dat het nieuwe AMG-kanon deze cijfers inderdaad hanteert. Maar het grote nieuws is toch wel dat de nieuwe Mercedes C-klasse Estate ook meteen als '63' is klaargestoomd. Als extra sterke vuist tegen de BMW M3, Mercedes?

Blok vol vermogen
Mocht dat zo zijn, dan stelt AMG zich tamelijk bescheiden op. Want qua kracht overtreft de C 63 AMG zijn grootste rivaal ruimschoots. Vanouds overigens, want de C AMG is altijd al (veel) sterker geweest dan de concurrentie. De nieuwe generatie zet dat voort, want die schopt het tot 475 pk (tussen de 5.500 en 6.250 tpm). Een kleine 650 Nm is beschikbaar vanaf 1.750 tot en met 4.500 toeren. Ter vergelijk: de BMW M3 moet het doen met 431 pk bij 550 (vanaf 1.850 tpm).
Mocht je de M3-rijder echt aan het zweten willen krijgen, opteer dan de S-versie. Die noteert namelijk een nog hogere 510 pk bij 700 Nm. Een AMG-geweld dat bij dezelfde toerentallen als de 'instapper' vrijkomt. In vier seconden dood katapulteert de C 63 S ermee naar 100 km/h, waar de S-loze AMG er 4,1 seconden over doet. De Estate doet er met beide motorblokken 0,1 seconde langer over. Een sprint die steevast wordt begeleid door de Speedshift MCT zeventraps automaat. Je kan ervoor kiezen om de bak automatisch te laten schakelen of zelfstandig met de flippers achter het stuur.

Wolf in schaapskleren
Als je de C 63 AMG ziet staan, verwacht je misschien niet het geweld onder de motorkap. Op de foto's komt de auto op ons eerder stijlvol dan uitgesproken bruut over. Hoe anders zal dat zijn als de auto tot leven wordt gewekt. AMG zou AMG niet zijn dat ze de nieuwe V8, ondanks een kleinere cilinderinhoud en de toevoeging van turbo's, een furieuzer brul hebben meegegeven. Mercedes geeft dat al enigszins te kennen door mede te delen dat er in het uitlaatsystemen een kleppensysteem actief is, en die is vast bedoeld om de ganse buurt te laten weten dat je vertrekt.
Het kleppenstelsel is te bedienen met het AMG Dynamic Select-programma, waarbij de kleppen gesloten zijn in stand Comfort. Op lange afstanden wel zo comfortabel. Een aanvinkbare optie is het Performance-uitlaatsysteem. Die kent zelfs een Race-modus waar het geluid van de geblazen V8 helemaal losgaat. Het afscheid moeten nemen van de oude, onvergetelijke 6.2-V8 voelt nu al minder zwaar, al moet de nieuwe C 63 AMG natuurlijk nog gereden worden om daarvan zeker te zijn. Eén ding is in elk geval al duidelijk: het nieuwe blok, dat sterk verwant is aan die voorin de AMG GT, springt veel zuiniger met benzine om dan zijn atmosferische voorganger. Tot wel 32%, al was dat eigenlijk niet heel moeilijk te realiseren.

Edition 1
Van binnen is de C 63 AMG niet bijster veel specialer dan een (veel) minder bedeelde C-klasse. Slechts her en der zijn aanwijzingen dat dit geen van-A-naar-B-auto is. Het grootste weggevende kenmerk is het zwarte leren dashboard en de grijze stiksels. Voor diegene die dat steekt is er de inmiddels traditionele Edition 1, het exclusieve introductiemodel. Bij deze editie kan je kiezen uit zes lakkleuren en zijn er een paar details waaraan je hem onmiddellijk kunt herkennen. Zo staat de C 63 AMG Edition 1 op unieke 19 inch velgen en heeft het model rode accenten op de grille en spiegels. In het interieur is op de stoelen een zwart-lederen diamantpatroon te vinden, naast de rode gordels. Om het rood meer te laten spreken zijn ook de stiksels gedoopt in deze kleur. Voor de zekerheid zijn er nog een aantal AMG-logo’s verspreid op bijvoorbeeld de vloermatten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model