Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz C 63 AMG Coupé

Nieuws: Mercedes-Benz C 63 AMG Coupé

Vath bouwt eigen C 63 AMG Coupé

15.12.2011

Vath Automobiltechnik is bekend om de meest vermogende en brute Mercedessen op onze planeet. Dat blijft zo. Dit is namelijk een Mercedes-Benz C 63 AMG door Vath voorzien van een supercharged en wat extra tuninggoodies. Het resultaat: 680 pk en 840 Nm!

De snelheidsmeter in de Väth C 63 AMG Coupé reikt tot 360 km/h. Dat is zeker niet overdreven geschaald. Nadat de tuner uit het Duitse Hoesbach de standaard al niet misselijke 6.2 liter V8 heeft uitgerust met een compressor en een aangepaste ECU kan de auto een topsnelheid halen van liefst 335 km/h. Vanuit stilstand accelereren naar 100 km/h duurt niet langer dan vier seconden.

In- en exclusief
Mercedes Benz C63 AMGNu houdt AMG bij hun producten wel rekening met enige marge, maar zoveel extra vermogen (af fabriek: 457 pk en 600 Nm) vergt toch echt een grondigere aanpak om de techniek heel te houden. Tot het V63Supercharged-tuningpakket behoort daarom tevens een speciaal koelsysteem voor de versnellingsbak en een eigen intercooler voor de compressor. Verder worden de remmen krachtiger door grotere remklauwen en een adaptief Clubsport-onderstel is optioneel verkrijgbaar voor een betere wegligging. Ook de aerodynamische exterieurpanelen van koolstofvezel dragen daartoe bij. Door extra fenders aan te brengen aan de achterste wielkasten is Väth´s C 63 AMG Coupé er 80 mm breder op geworden. Goed voor de stabiliteit op pieksnelheden, zegt de tuner. Bovendien wil het oog ook wat.

Prijs
Väth´s V63Supercharged-tuningkit kent een prijs van 64.000 euro. Plus auto zou je in Nederland op een totaal komen van 175.000 euro, tienduizend meer dan de vergelijkbare, maar aanzienlijk minder krachtige C 63 AMG Black Series.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model