Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz C 220 CDI

Nieuws: Mercedes-Benz C 220 CDI

C-klasse alsnog met 20% bijtelling

13.04.2011

Goed nieuws voor de leaserijder met een voorliefde voor Mercedes-Benz. De fabrikant heeft het alsnog voor elkaar gekregen het laatst benodigde CO2-grammetje van de C 220 CDI te lozen. Gevolg, maximaal 20% bijtelling voor het dieselmodel.

Na de verfijningkuur van de Mercedes C-klasse stoot de C 220 CDI slechts 117 gram CO2 per kilometer uit. Maar volgens ons belastingstelsel is dat net een grammetje teveel om in aanmerking te komen voor het bijtellingtarief van 20%. Nu maakt Mercedes bekend dat het lobbyen bij de fabriek heeft geloond, want er komt een C 220 CDI naar Nederland met een CO2-uitstoot van 116 g/km, precies genoeg voor een fiscale korting van vijf procent. Het gemiddelde verbruik ligt op 4,4 l/100 km.

Specificaties
Mercedes C220 CDIDie ene gram eraf halen brengt wel enkele consequenties met zich mee. De zakelijk aantrekkelijke C 220 CDI heeft niet de aanvankelijk opgegeven 170 maar 163 pk. Dit is namelijk de fiscale grens in diverse landen. Ook is de zakelijke aantrekkelijke C-klasse enkel te verkrijgen als Sedan uitgevoerd met een handbak. Voor de Estate en de automatische schakelende versies geldt nog altijd een bijtelling van 25%. Mercedes zou er goed aan doen hier nog eens kritisch naar te kijken, Audi biedt immers wel een A4 sedan én Avant met 20% bijtelling en datzelfde geldt voor de BMW 3-serie.

De milieuvriendelijke Mercedes-Benz C 220 CDI staat vanaf deze zomer bij de dealer. Prijzen moeten nog bekend worden gemaakt.

Bekijk hier het aanbod Mercedes-Benz C-klasse

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model