Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz B-klasse

Nieuws: Mercedes-Benz B-klasse

B-klasse voor politie kampt met vastgelijmde schakelflippers

03.10.2018

Het Algemeen Dagblad deed een markante ontdekking bij de nieuwe Mercedes B-klasse voor de landelijke politiediensten.

Blij en trots is de landelijke politie met hun nieuwe vloot aan Mercedes B-klasses. Ze zijn volgens de agenten stiller, comfortabeler, krachtiger en daarmee sneller dan de Volkswagen Tourans die uitgefaseerd zullen worden. Vooral die laatste eigenschap is een pre op momenten dat haast is geboden. Bovendien wordt de vervanger van de Touran ook nog eens geleverd met schakelflippers achter het stuurwiel om toch nog iets van controle te hebben wanneer er nood aan de man heerst. Een standaard automaat neemt het overige denkwerk aangaande de verzetten namelijk al voor rekening. Maar wat blijkt nu? De betreffende flippers blijken zowaar vastgelijmd te zitten!

Volle aandacht vereist
De verklaring voor de buiten werking gestelde schakelflippers luidt: 'Er is juist voor een automaat gekozen, zodat politiemensen hun aandacht maximaal op de weg kunnen houden. In het optiepakket van de automaat worden de flippers automatisch meegeleverd. Omdat we juist willen dat agenten niet bezig zijn met schakelen, zijn de flippers onklaar gemaakt', aldus politiewoordvoerder Sherlo Esajas.Opmerkelijk, want je kunt je voorstellen dat in bepaalde situaties de versnellingskeuze van een menselijke brein superieur is aan die van een automaat (die af-fabriek nogal allround is geprogrammeerd). Enige teleurstelling heerst er dan ook onder agenten.Bron: AD.nl

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model