Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Nieuws: Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse

06.11.2014

Begin 2015 start de levering van elektrische Mercedes-Benz B-klasse. Bestellen kan al wel en om dat te kunnen doen dient er een kleine 40 mille worden toegezegd.

De B-klasse Electric Drive heeft het onder meer aan de stok met de i3 van BMW. Ook de Mercedes is vooral voor zakelijke rijders interessant omdat deze met slechts 4% bijtelling te rijden is. Een pre van de elektrische B-klasse is zijn bagageruimte; die is met 501 liter net zo groot als de conventioneel aangedreven versies. Dit komt doordat de lithium-ion accu in de bodem van de auto is verwerkt in plaats van de kofferbak. Die accu voedt op z'n beurt een elektromotor met een vermogen van 180 pk en 340 Nm, waardoor de B-klasse Electric Drive in 7,9 seconden naar de 100 km/h sprint.

Range Plus
De actieradius die Mercedes opgeeft noteert 200 kilometer, maar in de praktijk zal dat te hoog gegrepen zijn. Mercedes-Benz biedt daarvoor de Range Plus-optie. Die vergroot, na een druk op de knop, de actieradius met 30 kilometer. Het systeem zorgt ervoor dat bij de eerstvolgende keer opladen de accu een grotere capaciteit heeft, om zo tijdens het rijden een langere afstand te kunnen leggen. Bovendien helpt ook het recuperatieve remsysteem, die de energie opslaat tijdens het remmen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model