Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz B-klasse E-Cell Plus

Nieuws: Mercedes-Benz B-klasse E-Cell Plus

Mercedes maakt B-klasse milieubewust

14.09.2011

De Mercedes-Benz B-klasse E-Cell Plus kan met een range extender acceptabele afstanden afleggen en tegelijkertijd extreem schoon zijn. Vooralsnog betreft het hier nog een concept, maar in 2014 gaat dit veranderen. In dat jaar zal deze B-klasse namelijk in productie gaan.

De B-klasse E-Cell Plus beschikt over een geavanceerde aandrijflijn met een 100 kW sterke elektromotor en een 68 pk sterke benzinemotor. Het constante vermogen ligt op 95 pk. Indien de auto moet presteren is er 136 pk voorradig. Onder de 60 km/h werkt de verbrandingsmotor als 'range extender' waarbij het de elektromotor en de accu van stroom verziet.

600 km
Mercedes-Benz B-klasseBij hogere snelheden fungeert de 1.0 liter driecilinder juist als hoofdmotor. De actieradius bedraagt dan, afhankelijk van de rijstijl, maximaal 600 km met een gemiddelde CO2-uitstoot van niet meer dan 32 g/km. Enkel rijden op elektriciteit is mogelijk en over een behoorlijke afstand van 100 km. De uitstoot is in deze modus uiteraard nihil. Ondanks de deels elektrische aandrijving presteert de B-klasse als een normale personenauto. Van 0 naar 100 km/h duurt elf seconden en de topsnelheid bedraagt 150 km/h.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model