Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz A45 AMG

Nieuws: Mercedes-Benz A45 AMG

Mercedes A45 AMG in Genève

01.11.2012

We hadden onze zinnen gezet op de Autosalon van Parijs, maar het mocht niet zo zijn. Ook wordt het geen Los Angeles (eind november) en Detroit (januari). Nee, de lang verwachte Mercedes-Benz A45 AMG wordt (pas) onthuld op de Autosalon van Genève, begin maart volgend jaar.

Mercedes-Benz stelt ons geduld behoorlijk op de proef wat betreft de veelbelovende A45 AMG. Vastgeklampt aan de belofte dat de auto 'de hoogste bochtsnelheden in z'n klasse noteert' willen we niets liever dan ermee rijden. Maar dat kan pas medio 2013, en we wachten al zo lang! Althans zo voelt het want feitelijk staat de huis-tuin-en-keuken A-klasse nog maar net bij de dealer.

Mondjesmaat
Dat het gevoelsmatig zo lang duurt voordat de A45 officieel wordt onthuld heeft ongetwijfeld te maken met het mondjesmaat binnendruppelen van nieuwe informatie over het topmodel. De eerste berichten dateren uit eind 2010 en via talloze spyshots zijn we heden aanbeland bij de wetenschap dat de A45 AMG over 'ruimschoots 300 pk' beschikt en het koppel 'significant hoger ligt dan 400 Nm'. Autocar, het Britse magazine dat heeft achterhaald dat de A45 in Genève staat, heeft op basis van informatie van insiders sterke vermoedens dat het vermogen op 350 pk en 450 Nm komt te liggen. Al bekend was dat dit geproduceerd wordt door een hitsige 2.0 liter viercilinder met turbotechniek waarmee in iets meer dan 5 seconden naar de 100 km/h geknald kan worden. De topsnelheid zal begrensd zijn op 250 km/h, maar wie dat wenst kan dat tegen bijbetaling laten oprekken naar een waarde richting de 300 km/h.

Prijs
Mercedes-AMG heeft aangegeven de M135i vooral in het vizier te hebben als aartsrivaal, maar natuurlijk ook de Audi RS3 en Opel Astra OPC zijn beoogde concurrenten. De Britten zijn ook te weten gekomen dat de Engelse prijs van de nieuwe AMG rond de 36.000 pond zal liggen. Ter vergelijk: de BMW M135i kost in Groot-Brittannië 30.000 pond en de Audi RS3 net aan geen 40.000 pond. Hoewel dit gegeven niet subiet is door te trekken naar de Nederlandse prijsstelling geeft het wel enige indicatie waar de A45 AMG gepositioneerd wordt. Een automaat dubbele koppeling is verplicht en ook de aandrijving over alle vier de 18 inch wielen behoort zoal tot de standaarduitrusting.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model