Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz A-klasse

Nieuws: Mercedes-Benz A-klasse

Geen driedeurs Mercedes-Benz A-klasse

15.07.2012

Kijk nog maar even goed naar de A Concept, want Mercedes-Benz is niet van plan een driedeurs carrosserievariant van de nieuwe A-klasse uit te brengen.

De nieuwe A-klasse komt er niet als driedeurs. Dat laat Mercedes-Benz ons weten. Volgens het merk gaf de A Concept, als voorbode voor de nieuwe A-klasse, enkel de designrichting voor de derde generatie A-klasse aan en dat van Mercedes' toekomstige modellen. Mercedes is dus het volgende merk dat enkel of in ieder geval voldoende brood ziet in het alleen lanceren van een vijfdeurs hatchback. Ford besloot eerder al om niet met een driedeurs Focus te komen.

Platform met potentie
Er mag dan wel geen driedeurs A-klasse verschijnen, het nieuwe Mercedes Frontwheel Drive Architecture-platform waarop de vijfdeursversie staat zal intensief gebruikt worden. In totaal worden er vijf modellen op die bodemgroep geschroefd, inclusief de vanaf september bij de dealer te bewonderen nieuwe A-klasse. De al enige tijd leverbare B-klasse behoort hier ook toe. De CLA, die in Genève zal worden gepresenteerd, is de volgende, gevolgd door een crossover/SUV met de modelnaam GLA. Eind 2013 gaan we daarmee kennismaken. In 2014 volgt dan nog een vijfde model. Vermoedelijk gaat het hier om een coupé, maar er gaan tevens nog geruchten de ronde over een eventuele cabriolet (afgeleid van die coupé).

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model