Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz A-Klasse E-CELL

Nieuws: Mercedes-Benz A-Klasse E-CELL

Mercedes-Benz A-Klasse E-CELL

17.09.2010

Mercedes-Benz gaat een stap verder in elektrische aandrijving voor haar modellen. Vijfhonderd elektronische A-klasses zullen worden verhuurd worden aan klanten om praktijkinformatie in te winnen voor lancering in de toekomst.

Het is de laatste horde die een autofabrikant moet nemen: het op grote schaal inwinnen van gegevens op basis van praktijkervaring. Centrale vraag hierbij is of de techniek klaar is voor massaproductie. We zagen het BMW en MINI al eerder doen en nu gaat ook Mercedes-Benz hun elektrische A-klasse uitlenen voor testwerk in de echte wereld. Het Duitse bedrijf begint in het najaar met de productie van 500 exemplaren van de A-Klasse E-CELL in de fabriek in Rastatt. De auto's worden vervolgens in meerdere Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk, verhuurd aan geselecteerde klanten. Een dergelijk testproces is overigens niet nieuw voor Mercedes-Benz: de B-Klasse F-CELL verging een soortgelijk traject.

5,5 seconden
Mercedes A-klasseVoor de aandrijving van de A-klasse E-CELL zorgt een elektromotor met een maximum vermogen van 95 pk en een constant vermogen van 68 pk. Dankzij het forse koppel van 290 Nm accelereert de auto in 5,5 seconden van 0 tot 60 km/h. Als topsnelheid wordt een elektronisch begrensde snelheid van 150 km/h opgegeven. Onder de bodemplaat, waardoor er aan bagage niet hoeft worden ingeleverd, huizen de twee krachtige lithium-ion-accu's met ieders een energievolume van 18 kWh. Hiermee moet de elektrische A-klasse in staat zijn een afstand van meer dan 200 kilometer af te leggen. Wanneer de figuurlijke bodem van de accu's is kunnen deze zowel bij openbare oplaadstations als via het gewone stopcontact worden opgeladen. Wordt het accupakket via een regulier stroomnetwerk 'bijgevuld' dan is een laadtijd van acht uur voldoende voor een actieradius van 100 kilometer. Bij het opladen via een zogeheten 'wallbox' of bij een oplaadstation is deze actieradius al na drie uur beschikbaar. De Mercedes-Benz A-klasse E-CELL beleeft zijn debuut tijdens de Autosalon van Parijs.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model