Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-Benz - Intelligent Drive

Nieuws: Mercedes-Benz - Intelligent Drive

Mercedes-Benz ‘voorkomt’ spookrijden

24.01.2013

Enigszins teleurstellend waren we toen Mercedes-Benz onlangs de verkrijgbare snufjes op de nieuwe S-klasse kenbaar maakte; innovatie schitterde door afwezigheid. We waren ietwat voorbarig, want het merk kondigt nu een systeem aan dat spookrijden tegengaat.

Spookrijden komt vaker voor dan je misschien denkt? Volgens ADAC, zeg maar de Duitse ANWB, komen er jaarlijks 2.800 meldingen over spookrijders binnen. In de afgelopen drie maanden zou dit in Duitsland al 25 mensenleven hebben geëist. Nog maar te zwijgen over de slachtoffers met - gelukkig - geen fatale afloop. Een systeem dat spookrijden tegengaat is dus geen overbodige luxe, aldus Mercedes dat het snufje onder de noemer 'Intelligent Drive' gaat introduceren op de nieuwe S-klasse. Later is het ook op de onlangs gefacelifte E-klasse te bestellen.

Verkeersborden
Intelligent Drive bestaat in totaal uit maar liefst 12 ultrasone sensoren, 6 radars en 5 camera's die elk of samenwerkend in verbinding staan met allerlei veiligheidstechnologieën. Verkeersbordherkenning is er daar een van, en daar maakt het systeem dat spookrijden tegengaat weer onderdeel van uit. Zodra de camera('s) een rood-wit verkeerdsbord lezen klinkt er een signaal van drie luide pieptonen om de bestuurder te waarschuwen dat er een onveilige manoeuvre wordt gemaakt. Tegelijkertijd licht er in het instrumentarium een afbeelding van het bekende ' verboden-in-te-rijden'-bord op plus de melding "controleer rijrichting". Om het zekere voor het onzekere te nemen vergelijkt de elektronica ook meteen de data van het camerasysteem met dat van het navigatiesysteem.
Naast 'verboden-in-te-rijden'-borden herkent Intelligent Drive ook verkeersborden met daarop de maximum snelheid en 'verboden-in-te-halen'-signaleringen alsook borden die aangeven dat deze verkeerswaarschuwingen niet meer gelden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model