Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes B-klasse

Nieuws: Mercedes B-klasse

Vernieuwde Mercedes B-klasse

18.03.2008

De Mercedes B-klasse heeft een technische en optische facelift ondergaan. De vernieuwde B-klasse is herkenbaar aan een vernieuwde voor- en achterzijde en wordt gekenmerkt door brandstofbesparende maatregelen. Tegertijd presenteert Mercedes een B-klasse op aardgas en een geavanceerde parkeerassistent.

De Mercedes B-klasse is sinds de zomer van 2005 op de markt. Sinds die tijd zijn er ruim 325.000 exemplaren van verkocht. Om het succes op peil te houden heeft de auto een facelift ondergaan. Aan de voor- en achterzijde zien we een nieuwe bumper en bovendien monteert Mercedes een andere grille, aangepaste motorkap en nieuwe lichtmetalen wielen. In het interieur zijn de gebruikte materialen van een hogere kwaliteit en is er een ander soort aluminium gebruikt voor een sportieve look.

Zuinier
Mercedes B-KlasseHet motorengamma van de B-klasse is over het geheel genomen gemiddeld 7 procent zuiniger geworden. Bovendien zullen de B 150 en B 170 optioneel leverbaar worden als BlueEfficiency. Wie daarvoor kiest beschikt onder meer over een start-/stop systeem dat de motor uitschakelt wanneer bijvoorbeeld voor een stoplicht wordt stilgestaan. Volgens Mercedes kan dit in stadsverkeer tot 9 procent brandstof besparen. Compleet nieuw is de komst van de B 170 NGT. Dit model beschikt over een benzine- en aardgastank. De auto is daarmee geschikt om 300 km op aardgas te rijden.

Parking Assist
Een nieuwe optie is de Parking Assist. Bij een snelheid van 35 km/h of lager scant de auto links en rechts van de weg naar beschikbare parkeerplaatsen. Is er een parkeerplaats beschikbaar dan wordt dit aan de bestuurder doorgegeven. Vervolgens kan het systeem van de Mercedes B-Klasse geheel zelfstandig inparkeren. Het voor velen altijd lastige fileparkeren behoort daarmee tot kinderspel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model