Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes B-klasse

Nieuws: Mercedes B-klasse

Eerste rij-indruk Mercedes B-klasse

20.10.2011

Bij bepaalde auto’s wordt de lat op voorhand heel hoog gelegd. De nieuwe Mercedes B-klasse is zo’n auto. Nog nooit eerder heeft Mercedes-Benz zoveel technologische innovaties in een nieuw model gepresenteerd als in deze tweede generatie B-klasse. Dat vraagt natuurlijk om een objectieve test.

Op het moment van schrijven vertoeven wij in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen alwaar wij vandaag de eerste testritten met de nieuwe B-klasse hebben gemaakt. Gezien die hoge verwachtingen en ons enthousiasme delen we graag een eerste rij-indruk met je. Een eerste indruk die al meteen letterlijk indruk heeft gemaakt. Mercedes heeft hoog van de toren geblazen, maar tot dusver kunnen wij ook enkel lovend zijn.

Dynamiek
Mercedes B-klasseHet design is altijd een kwestie van smaak, maar naar onze mening heeft Mercedes met succes de eerste generatie B-klasse samen laten smelten met het nieuwe design-DNA van de Stuttgarters. We zien vloeiende lijnen die moderne looks creëren en tegelijkertijd ook een vleugje dynamiek aan de auto toevoegen. En die dynamiek is absoluut op zijn plaats zo ondervinden we op de schitterende routes door de omgeving van Wenen. De B-klasse stuurt direct, met veel gevoel en het compleet nieuwe platform biedt een prachtige combinatie van comfort en dynamiek. De B-klasse een auto voor ouderen? Nou, voor sportief georiënteerde ouderen dan!

Nieuwe motoren
Vandaag reden we met de B 200 CDI (136 pk diesel) en de B 180 (122 pk benzine). De 1.8 liter dieselmotor is een afgeleide van het 2.1 liter blok dat we kennen uit onder meer de C- en E-klasse en biedt veel kracht en een stille loop. Zeker gekoppeld aan de nagelnieuwe 7G-DCT transmissie met dubbele koppeling een comfortabele reisgenoot die lekker veel power heeft. 'Onze' B 180 waarmee we een tweede testroute reden was eveneens gekoppeld aan de nieuwe 'automaat' en is zelfs een compleet nieuwe krachtbron. Ook deze motor is soepel, prettig krachtig en stil.

Meer!
Mercedes heeft een gigantische sprong voorwaarts gemaakt is de enige conclusie die we na een dag rijden met de nieuwe B-klasse kunnen trekken. Want behalve het rijgedrag is de auto ook qua ruimte enorm vooruitgegaan en hebben we het nog niet eens gehad over het interieur, de afwerking en de vele features die Mercedes op de B levert! Morgen rijden we ook de andere motoriseringen en aanstaande vrijdag publiceren we de volledige rij-impressie met alle ins- en outs van Mercedes' nieuweling. Er valt immers nog genoeg te vertellen!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model