Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes B-klasse Electric Drive

Nieuws: Mercedes B-klasse Electric Drive

‘Elektrische B-klasse van Mercedes is beter dan BMW i3’

11.10.2013

Dat is althans de gewaagde stelling van Daimler’s topman Thomas Weber. Hij stelt dat de elektrische B-klasse Electric Drive beter is dan de BMW i3. Nu wij onlangs met de BMW i3 op pad mochten en we het verhaal van de B-klasse overzien hebben kunnen wij daar voorshands wel een besluit over nemen.

Het is natuurlijk geen toeval dat Weber deze uitspraken juist nu doet. Met alle aandacht op de i3 probeert hij het publiek uiteraard ook alvast warm te laten lopen voor de elektrische B-klasse. En die heeft volgens hem alle papieren in huis om de concurrentie te overtreffen.

Prestaties
De B-klasse Electric Drive is 136 pk en 300 Nm sterk en overklast daarmee wat koppel betreft de i3 inderdaad, maar laat het op het vermogen afweten. Van nul naar honderd sprinten doet de Mercedes in iets minder dan 8 seconden waardoor deze net iets minder snel weg sprint dan de i3. Hij zou echter op koppel het moeten kunnen winnen. Droge cijfers die naar onze mening zo dicht bij elkaar liggen dat ze daarmee behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn.

Bagageruimte
Grote voordeel van de B-klasse is dat deze het uiterlijk heeft van elke andere B-klasse, in de praktijk zo´n 200 km ver komt en geen verlies heeft van bagageruimte. Dat is bij de i3 wel anders. Die weet maximaal 260 liter te verstouwen terwijl in een B-klasse voor bijna 500 liter ruimte is. Daar komt bij dat de B-klasse een volwaardige vijfdeurs auto is terwijl de i3 met zijn twee kleine achterdeurtjes een praktisch gebrek kent.

iPhone
Kijk je puur rationeel dan is de elektrische B-klasse inderdaad de auto met de betere papieren. Maar is een iPhone nu perse beter dan een exemplaar van Samsung of Sony? Bij de i3 kan zijn opvallende uiterlijk hem weleens heel veel aantrekkingskracht gaan bezorgen door een stijlicoon te worden. En hij rijdt dusdanig goed dat een B-klasse dat haast niet kan overklassen. Rationeel is de keuze - even afhankelijk van de prijsstelling - niet zo moeilijk, maar laat emotie nu juist bij de aanschaf van een auto juist zo belangrijk zijn!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model