Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-AMG One

Nieuws: Mercedes-AMG One

Mercedes-AMG haalt streep door Project (One)

02.10.2018

Nu Aston Martin het autonieuws blijft halen rond de Valkyrie (onlangs wederom met de Project 003), moest Mercedes-AMG natuurlijk iets doen om haar hypercar, de Project One, niet in de vergetelheid te laten geraken. Wel, dat heeft het nu gedaan.

Het betreft summier nieuws. Maar we weten dat de ware petrolhead ietwat gestrest raakt wanneer hij (of zij) niet officieel op de hoogte is gebracht van de definitieve naamgeving van een nieuwbakken auto. Zeker eentje van het kaliber Mercedes-AMG Project One. Of beter gezegd Mercedes-AMG One voortaan. Want dat is namelijk de uiteindelijke naam geworden van de nieuwe hypercar uit Affalterbach. Geen hoogdravend gedoe, iets exotisch of een naam die lekker bekt, maar gewoon een streep door 'Project'. Op z'n Duits dus.De Britten (en Italianen, zelfs de Amerikanen) doen dat toch beter, vinden wijzelf. En dat terwijl zij het eigenlijk niet eens nodig hebben. Niemand immers die doorvraagt wanneer hem ten gehore is gekomen dat je 'Aston' rijdt. Hoe anders is dat bij het antwoord 'Mercedes'. Zelfs bij het horen van 'AMG' zal je een verdere nieuwsgierigheid bespeuren. En dan steekt 'One' ineens maar wat bleekjes af bij 'Valkyrie' of 'Regera'.

Bijna klaar
Bovenstaande terzijde. Een weinig originele naam als One doet natuurlijk geen afbreuk aan de prestaties die AMG's hypercar kan leveren. Een paar keer knipperen met de ogen en 100 km/h zal op de klok staan, van 0 naar 200 km/h duurt slechts 6 seconden en de topsnelheid zou met gemak 350 km/h bedragen. Een ongekend snelheidspotentieel dat te danken is aan een relatief kleine, maar zeer geavanceerde 1.6 liter V6, gekoppeld aan een elektromotor. F1-techniek. Het totaalvermogen van de Mercedes-AMG One, die bijna klaar is voor verkoop, ligt hierdoor op 1.000 pk. Heftig!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model