Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-AMG One

Nieuws: Mercedes-AMG One

1.000 pk sterke Mercedes-AMG One veel trager dan verwacht

18.10.2018

Op papier mag de Mercedes-AMG's hypercar, de One, een van de snelste straatauto's ooit zijn, voorlopig gaat 'ie nergens naartoe.

Het is nog geen maand geleden dat Mercedes-AMG vol trots de definitieve naam van haar veelbelovende hypercar bekendmaakte. Project One is simpelweg One geworden. Niet de meest originele benaming voor een supersportwagen, maar de hiermee afgegeven indruk dat de 1.000 pk sterke gigant nabij was gaf troost. En nu zijn wij de boodschappers die de stemming komen verpesten. Want de One, die tjokvol F1-technologie zit, zal voorlopig niet uitrollen richting kopers. De gedoodverfde concurrent van de Aston Martin Valkyrie loopt vertraging op. Negen maanden maar liefst.

Hypergevoelig
Dat een motor in de Formule slechts luttele duizenden kilometers meegaat zonder noemenswaardige problemen en onderhoud, wordt geaccepteerd. Maar hoe anders is dat door normale stervelingen die een fortuin hebben gespendeerd om dagelijks te kunnen genieten van F1-prestaties? Op de openbare weg

Geen merk wil een auto uit de showroom laten rollen waarbij 'tot snel' het vaste afscheid luidt. Mercedes-AMG is erachter gekomen dat een hypergevoelige F1-krachtbron naar de straat brengen zo eenvoudig niet is en heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben om tot een degelijk eindproduct te komen. Eentje die de naam van het bedrijf versterkt en niet afbrokkelt door technische problemen.

Stationair toerental
AMG-baas Tobias Moers liet weten dat het voornaamste struikelblok in het stationaire toerental van de 1.6 liter V6-motor ligt. Van nature bedraagt het stationaire toerental daarvan namelijk zo'n 5.000 tpm. Maar dat wil je niet bij een straatauto met het oog op de decibellen en het brandstofverbruik. Zodoende heeft AMG een veel vriendelijker toerental van 1.200 tpm voor ogen. Echter dat blijkt nogal wat voeten in de aarde te hebben. De nieuwe afleverperiode is daarom verschoven naar eind 2020.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model