Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-AMG GT

Nieuws: Mercedes-AMG GT

Visuele en motorische boost voor Mercedes-AMG GT

12.01.2017

Mercedes-Benz mag zich over 2016 het best verkopende premiummerk noemen en dat is mede te danken aan het succes van performancedochter AMG. Een mooie gelegenheid om de AMG GT extra in het zonnetje te zetten met een subtiele facelift en nog wat meer vermogen voor de V8.

Naast puike verkoopcijfers heeft Mercedes-AMG nog meer te vieren in 2017. Dit jaar bestaat het bedrijf namelijk een halve eeuw. Hét moment voor een bijzonderheid in de vorm van de speciale AMG GT 50 Edition. Maar ook de AMG C is nieuw. Althans, voor de Coupé. Als Roadster was die er al.

Panamericana-grille
Naast nieuwe uitvoeringen staat de vernieuwde AMG GT vooral in het teken van enkele optische wijzigingen en meer vermogen voor de V8 in het vooronder. Cosmetisch is de 'Panamericana'-grille het grootste nieuws, de snoet vol lamellen waarover de AMG R, de absolute topper van het leveringsgamma, al van meet af aan beschikt. Nu zit die dus op alle AMG GT's.

Nieuw: AMG GT C Coupé
We haalden het zonet al eventjes aan: nieuw is de AMG GT C Coupé. Net als bij de Roadster moet die een brug slaan tussen de AMG GT S en de R. Het vermogen van de geblazen achtcilinder bedraagt daartoe 557 pk bij een koppel van 680 Nm. Daarnaast beschikt de GT C over een bredere carrosserie, een toegenomen spoorbreedte achter en vierwielsturing.

Oppepper voor 'normale' versies
Het vermogen van de AMG GT R blijft onveranderd, te weten 585 pk en 700 Nm. Meer kracht is er daarentegen wel voor de 'gewone' AMG GT en de S-variant. Die eerste heeft er 14 pk en 30 Nm bijgekregen, waardoor het totaal op 476 pk en 630 Nm is komen te liggen. De AMG GT S geniet voortaan 522 pk en 670 Nm, een winst van 12 pk en 20 Nm.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model