Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-AMG GT-vierdeurs gespot op de 'Ring

Nieuws: Mercedes-AMG GT-vierdeurs gespot op de 'Ring

Mercedes-AMG GT-vierdeurs gespot op de 'Ring

22.06.2017

De vierdeurs variant van de Mercedes-AMG GT heeft opnieuw zijn opwachting gemaakt. Deze keer in zijn natuurlijke habitat, de Nürburgring.

De familievriendelijke versie van de supercar biedt voor ieder wat wils. Hij is nog steeds snel, maar moet vooral de concurrentie aan kunnen gaan met auto's als de Porsche Panamera, Audi A7 en de nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo. Dat betekent dat je ook op de achterbank fatsoenlijk kunt zitten én dat je een kofferbak hebt.

Tijd voor een verrassing?
Mercedes heeft echter een behoorlijke verrassing in petto. De Duitsers gebruiken een 4.0-liter biturbo V8 voor de AMG GT-lijn, maar zouden er best eens voor kunnen kiezen om die elektrisch te ondersteunen. Dat was namelijk ook het geval bij de AMG GT Concept die eerder dit jaar op de beursvloer van Genève stond. Het resultaat: een hybride met 805 pk, geïnspireerd op de technologie die ook in de Formule 1 gebruikt wordt.

0-100 in...
Mocht Mercedes er inderdaad voor kiezen om deze aandrijving te gebruiken, dan staat er straks een gezinsauto die 100 km/h haalt in minder dan drie seconden. De auto zou beperkte afstanden volledig elektrisch af kunnen leggen dankzij de accu's, die bijgeladen worden tijdens het rijden.

Concurrentiestrijd
Porsche, BMW en Audi kunnen hun borst dus vast nat maken, want Mercedes kán het segment op zijn kop zetten. Of dat daadwerkelijk gebeurt? Dat zullen we helaas pas weten als de productieversie van de vierdeurs AMG GT klaar is voor de officiële introductie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model