Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-AMG GT R

Nieuws: Mercedes-AMG GT R

Mercedes-AMG GT R dubbel in de prijzen

13.12.2016

Heb je het al gehoord? Mercedes-Benz heeft de AMG R geprijsd op net geen 230.000 euro. Veel geld, zonder meer. Maar het valt mee in relatie tot zijn kunnen. Naast en óp de Nürburgring.

7 minuten, 10 seconden en 92 honderdsten. Zolang doet de Mercedes-AMG GT R erover om een rondje Nürburgring af te leggen. Je voelt 'm al aankomen: dat is rap. Ontiegelijk rap!

Tien en een griffel
Hoe rap? Nou, wat als we je wijsmaken dat de AMG R slechts drie auto's voor zich moet dulden die nog sneller zijn rond de Ring, allen vierwielaangedreven en waarvan er één, de Lamborghini Aventador SV, minstens twee keer zo kostbaar is als de Mercedes en een ander, de Porsche 918 Spyder, zelfs vier keer. In dat licht bezien is de prijs/prestatieverhouding van de AMG R, een achterwielaandrijver, niets minder dan een tien en een griffel. Net als dat van de Nissan GT-R Nismo overigens, de nummer drie van de snelste Ring-meesters, en op papier meteen de grootste aartsrivaal voor de AMG R.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model