Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes-AMG A 35

Nieuws: Mercedes-AMG A 35

De Mercedes-Benz A35 AMG kost een rib uit je lijf

08.11.2018

Mercedes-Benz heeft laten weten wat de nieuwe A 35 AMG moet kosten, de 306 pk sterke topper van het A-gamma. Om kort te gaan: veel, heel veel geld.

Een A-klasse voor de prijs van een jong gebruikte AMG GT. Oké, dat is gloednieuwe AMG versus eentje met enige levenservaring, en voor echt vergelijkbare prijs tussenbeide zou je nog een half jaar moeten wachten in het geval van die laatste, maar niettemin geeft het best een indicatie hoe kostbaar de nieuwe Mercedes-AMG 35 A wel niet is. De GT is immers de vaandeldrager van AMG. Wie voor de AMG A 35 Edition 1, een speciaal en extra rijk uitgerust introductiemodel, kiest en daarnaast nog een handvol opties aanvinkt krijgt zowaar de 90 mille in zicht. We herhalen: negentigduizendeuro! En daar vind je, met een beetje goede wil, dus ook een AMG GT voor met nog een heel leven voor zich.

Kan goedkoper
Eerlijk is eerlijk, die 90 mille is ook meteen de uiterste prijs. Duurder is de A 35 AMG niet te maken af-fabriek. Oftewel, de hot hatch met de ster kan ook goedkoper. Instappen en wegrijden kan vanaf € 66.445,- en ook dan krijg je gewoon een 306 pk sterke viercilinder in het vooronder, vierwielaandrijving, 7-traps sportautomaat, een acceleratie in 4,7 seconden en een afgeregelde top van 250 km/h. Evengoed is de Mercedes-AMG A 35 hiermee nog steeds niet het koopje van het jaar. Zo gaat een Audi S3 Sportback (300 pk) voor tienduizend euro minder over de toonbank en ben je ook voor de Volkswagen Golf R (310 pk) nog geen 60 mille kwijt. De Seat Leon Cupra (300 pk) is er zelfs al vanaf € 43.880,-. Mercedes, verklaar je nader...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model