Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes A-klasse

Nieuws: Mercedes A-klasse

Mercedes gaat in BTCC racen met A-klasse

30.09.2013

Nadat op de IAA in Frankfurt al een racevariant van de CLA te zien was, presenteert Mercedes-Benz nu een racebolide op basis van de A-klasse. Met de coureur Adam Morgen achter het stuur maken de Duitsers in 2014 hun debuut in het Dunlop MSA British Touring Car Championship, ook wel BTCC genoemd.

Op de IAA in Frankfurt wisten de Duitsers ons al lekker te maken met een racemonster op basis van de CLA. En terwijl er voor die CLA nog geen concrete raceklasse geselecteerd is, weet deze A-klasse al wel waar ie aan de start zal staan. In het BTCC moet de A-klasse het opnemen tegen zo'n 35 coureurs, strijdend in modellen als de Audi A4, BMW 1-serie, Ford Focus en Honda Civic.

Oud kampioen
Ciceley Racing zal de A-klasse gaan prepareren en dat is een team met ervaring met Mercedessen in het BTCC. In 1986 en 1987 won het met een Mercedes-Benz 190 al eens het kampioenschap in zijn klasse. Toch zal deze A-klasse behoorlijk verschillen van die 190. Volgens de restricties van het BTCC is de A-klasse voorzien van een 2.0 liter turbomotor met directe inspuiting die gebruik kan maken van een overboost. Het blok is gekoppeld aan een sequentiële Xtrac zesversnellingsbak. De Mercedes wordt volgend jaar bestuurd door voormalig Ginetta GT Supercup-kampioen Adam Morgan, die momenteel met zijn Toyota Avensis de zesde plaats in het BTCC bezit. Wellicht dat Mercedes zich later ook wil profileren in het World Touring Car Championship (WTCC), waar het de strijd kan aangaan met Tom Coronel in zijn BMW en de Citroën C-Elysée van Sébastien Loeb, maar daarover is niets bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model