Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes A-klasse

Nieuws: Mercedes A-klasse

Mercedes A-klasse voortaan goedkoper

05.02.2013

De hoge instapprijs is vermoedelijk één van de oorzaken van de achterblijvende verkopen van de Mercedes A-klasse. Reden voor de Nederlandse importeur om de prijs van het basismodel te verlagen. Deze ingreep maakt de A-klasse bereikbaar vanaf € 26.995,-

Door een nieuw instapmodel, Economy genaamd, kon de vanafprijs met € 2.000,- worden verlaagd. Daardoor ligt het prijsniveau van de Mercedes-Benz A-klasse voortaan op het niveau van de Audi A3, BMW 1-serie en Volvo V40. In het geval van de Zweed is het basismodel zelfs een diesel, terwijl de overige rivalen en ook de instapper van de A-klasse een benzinemotor onder de kap hebben. Wat de uitrusting van de nieuwe A 180 Economy betreft, daartoe behoort zoal Audio 5 USB Radio, airconditioning, een multifunctioneel stuurwiel, elektrische raambediening, Attention Assist en Collision Prevention Assist.

BlueEfficiency Editions
Ook aangescherpt zijn de BlueEfficiency-versies van de A 180 en A 180 CDI. Dankzij aerodynamische optimalisatie, een verlaagd onderstel, aangepaste overbrengingsverhoudingen en een gewijzigd motormanagement komt het gemiddelde benzineverbruik van de A 180 BlueEfficiency Edition uit op 5,2 l/100 km. Inherent daaraan is een CO2-uitstoot van 120 g/km, wat een winst van 6 g/km is. Het gemiddelde dieselverbruik van de A 180 CDI is na soortgelijke aanpassingen komen te liggen op 3,6 l/100 km. Dit was 3,8 l/100km. Tegelijkertijd ging de uitstoot naar beneden van 98 naar 92 g/km.

Prijs en uitrusting
Beide A-klasse BlueEfficiency Editions zijn te koop van € 28.995,- en vallen in de categorie van 20% bijtelling. De A 180 CDI is bovendien tot 2014 vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. De standaarduitrusting van de extra spaarzame modellen omvat onder meer airconditioning, actieve parkeerassistent, een met leer bekleed multifunctioneel stuur, cruise control, Audio 5 USB Radio, Drivekit voor iPhone 4/4S en Bi-Xenon-koplampen. Tegen bijbetaling van € 1.000,- krijg je de uitgebreidere Audio 20 CD en het completere Becker Map Pilot-navigatiesysteem met kleurenscherm en Drivekit.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model