Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mercedes A-klasse

Nieuws: Mercedes A-klasse

Blik op nieuwe A-klasse

11.03.2011

De nieuwe Mercedes A-klasse zal ons gaan verrassen, aldus Mercedes. En dat maakt ons al tijden behoorlijk nieuwsgierig. Die nieuwsgierigheid wordt nu nog verder geprikkeld dankzij een allereerste schets. En er is geen woord gelogen.

Begin dit jaar schreven we het al: "De nieuwe Mercedes A-klasse zal jullie écht verrassen!", aldus een woordvoerder van Mercedes-Benz. "Enkel de ´A´ op de achterklep blijft behouden, maar voor de rest is de nieuwe A-klasse compleet anders". En dat geldt niet alleen voor het design, maar ook voor de line-up. De A-klasse zal bestaan uit een drie- en vijfdeurs hatchback en een MPV-achtig model. Er wordt zelfs gesproken over een concurrent voor de X1 en een sedan die de E 190 uit de jaren ´80 moet opvolgen.

Coupé
Het blijft allemaal nog redelijk vaag rondom de nieuwe A, maar dankzij deze eerste schets wordt ons wel een blik gegund op het driedeurs model. Die heeft inderdaad kenmerken gekregen van een coupé zoals de Scirocco en RCZ. Het front toont overeenkomsten met Mercedes´ nieuwe design-DNA dat we ook op de CLS en eerder gepresenteerde F800 Style conceptcar hebben gezien. En wij kunnen er zeker enthousiast van worden. Met deze A-klasse gaat Mercedes voor het eerst echt de strijd aan met de immens populaire 1-serie en A3. Aangezien er ook een AMG-versie komt betekent op voorhand al smullen!

Spyshots
Mercedes werkt achter de schermen momenteel nog volop aan de nieuwe A-klasse. Aangezien de auto al voor 2012 op de planning staat is het wachten nu op de eerste spyshots. Normaal gesproken stuurt Mercedes al vrij vroeg haar gecamoufleerde prototypes naar buiten, maar doet dat met de A-klasse net even anders. Deze schets verzacht de pijn van het wachten enigszins, maar kom op Mercedes, we willen meer zien!

Bekijk ons aanbod oude en nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model