Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Memminger Roadster

Nieuws: Memminger Roadster

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

17.04.2018

Volkswagen stopt met de (New) Beetle. Het vlammetje voor de Kever is aan het uitdoven. Is dit de schuld van de Duisters zelf, die te veel op de retrotoer ging zitten, of ontbrak het aan een andere insteek zoals Kever-specialist Memminger die wel heeft toegepast bij hun Roadster 2.7.

Inmiddels vinden ze ook in Amerika de Beetle (waar de eerste retrogeneratie nog best op een schare fans kon rekenen) maar een slap aftrek van het iconische origineel. En daarom gooit Volkswagen de handdoek in de ring. Het Duitse Memminger, dat al sinds 1992 Kevertjes restaureert, biedt echter een mogelijk soelaas. Met deze Roadster 2.7. Je moet anno vandaag nog altijd wel van Spartaans vernuft houden…

Restomod
De Memminger Roadster 2.7 is zogenoemde 'restomod', een kruisbestuiving tussen oud en nieuw, maar met een andere kijk op het originele design. In de Roadster 2.7 herken je iets van de Kever Speedster, maar tegelijk is het net even anders. Had Volkswagen er beter aangedaan de Kever zo te eren?

Porsche
Wat Memminger heeft gedaan is een beetje te vergelijken met wat Singer doet met de klassieke 911. Over Porsche gesproken. De Roadster 2.7 is zoals zijn naam al doet vermoeden uitgerust met een 2.7 liter boxermotor. Geen zescilinder overigens, maar een vierpitter en wars van turbo's of andere vormen van kunstmatige beademing.

Memminger zegt dat het atmosferische blok een vermogen van 210 pk kan opwekken en gekoppeld is aan een handbak met 5 versnellingen. De remmen zijn afkomstig van Porsche en dat is gen overbodige luxe (of juist overkill). De Roadster 2.7 weegt immers niet meer dan 800 kilogram.

Kopers gezocht
Voorlopig is het nog een concept, maar Memminger is naarstig op zoek naar klanten. Twintig zouden er naar eigen zeggen voldoende moeten zijn om de Roadster 2.7 van de grond te krijgen. Wie biedt?

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model