Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: McLaren GT

Nieuws: McLaren GT

Nieuwe McLaren Grand Tourer heet - heel fantasievol - GT

09.05.2019

Nou zeg, wie had dat verwacht? De definitieve naam van de McLaren Grand Tourer is GT. Zouden ze daar lang over nagedacht hebben in Woking?

Het is wel lekker makkelijk natuurlijk. De aanduiding GT vertelt precies wat voor auto de nieuweling is. McLaren heeft een luxueuze supersportwagen voor ogen die je gemakkelijk iedere dag kan gebruiken. Een bruikbaarder alternatief voor een 720S en een soort concurrent voor de Aston Martin DB11 en Bentley Continental GT.

Voor 70 procent nieuw
De GT deelt techniek met bestaande McLarens, maar is voor 70 procent nieuw. Voor de aandrijving zorgt weer de bekende 4,0 liter twinturbo V8. Hoeveel vermogen de GT krijgt, is nog niet bekend. Naar verluidt zou de auto minder dan 1500 kilogram wegen, met dank aan de koolstofvezel kuip van de 720S.

GT-variant van 570S
McLaren levert van de 570S al een GT-variant. Die heet – hoe voorspelbaar – 570GT en heeft een andere achterzijde met meer bagageruimte onder een schuin aflopende glazen kap. Bovendien is hij luxer aangekleed dan de 570S, is hij standaard voorzien van een stillere uitlaat en heeft hij een iets comfortabeler onderstel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model