Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: McLaren GT

Nieuws: McLaren GT

Met de McLaren GT kun je snel en comfortabel naar Zuid-Frankrijk

16.05.2019

Dit is een grand tourer. Dat alle grand tourers tot nu toe de motor voorin hadden, deert McLaren niet. De GT moet het comfortabele, bruikbare alternatief zijn voor de 720S worden.

Hij wordt – hoe kan het ook anders – aangedreven door McLarens bekende 4,0 liter twinturbo V8. In de GT is die krachtbron goed voor 620 pk en 630 Nm koppel. Hij is gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling en maakt een sprint naar 100 km/h in 3,2 seconden mogelijk. Al na 9,0 seconden vliegt de tellernaald de 200 km/h voorbij. De topsnelheid van de GT is 326 km/h.

Stuk langer
Net als de 570S en 720S is de GT grotendeels opgetrokken uit koolstofvezel. Hij weegt 1530 kilogram, waarmee hij ruim 100 kilogram zwaarder is dan de 720S. De GT is ook een stuk langer. Hij meet 4,68 meter in de lengte. Dit tegenover 4,54 voor de 720S.

Glazen klep
Net als de 570GT heeft hij een schuin aflopende achterkant met een grote glazen klep. Daaronder kan 420 liter aan bagage worden gestouwd. In totaal is er 570 liter aan kofferruimte beschikbaar, want er is ook nog een 150 liter grote bak in de neus.

Licht in de cabine
McLaren heeft geprobeerd zo veel mogelijk licht in de cabine te krijgen. Daarom zitten er (optionele) glazen panelen in het dak (die met een druk op een knop geblindeerd kunnen worden) en zijn de c-stijlen deels in glas uitgevoerd, net als bij de 720S Spider.

Meer luxe en comfort
In het interieur is meer luxe en comfort te vinden dan in andere McLarens. Het dashboard deelt de GT niet met de 720S. Hij heeft een eigen design, met daarin het meest uitgebreide infotainmentsysteem dat McLaren ooit heeft gemonteerd. Nappaleer op de stoelen en het dashboard is standaard, maar er kan ook worden gekozen voor andere leersoorten, Alcantara of zelfs kasjmier.

Meer geluidsisolatie
De GT – die eind dit jaar op de markt komt – moet naast snel ook vooral comfortabel zijn, vindt McLaren. Daarom heeft de fabrikant motorsteunen gemonteerd die minder stijf zijn en is er meer geluidsisolatie toegepast. Desondanks heeft ook de GT een Comfort-, Sport- en Track-modus. Hij staat op speciaal ontwikkelde Pirelli P Zero-banden, in de maat 20-inch voor en 21-inch achter.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model