Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda6

Nieuws: Mazda6

Vernieuwde Mazda6 eind deze maand in LA

16.11.2017

Na de CX-5 is de Mazda6 de volgende Mazda die een grondige make-over heeft ondergaan. Op de Los Angeles Auto Show, die 1 december de deuren opent voor het publiek, vindt de officiële onthulling plaats.

De huidige, derde generatie Mazda6 stamt uit medio 2012 en onderging twee jaar geleden een (milde) facelift. Een gloednieuwe opvolger is doorgaans de volgende stap bij een modern automerk, maar Mazda heeft ervoor gekozen haar topmodel nogmaals naar de tekentafel te sturen. Echter deze tweede facelift is grondiger dan die in 2014, zo belooft Mazda, alvast bijgestaan door twee foto's van de vernieuwde 6.

3D-grille
Bovenstaande lijkt sterk op het levensverhaal van de CX-5, al spreekt Mazda opvallend genoeg nu over een 'vernieuwde' in plaats van 'nieuwe' auto. Wat de veranderingen aan de 6 zullen zijn? Die houden de Japanners graag nog even onder de pet, maar een meer geprononceerde, bijna 3D-achtige grille – waarmee de CX-5 aftrapte – behoort daar in elk geval toe. En ook de koplampen zijn nog weer wat scherper gelijnd dan voorheen, terwijl de voorbumper direct daaronder een ander design kent dan nu het geval is.

Strakker interieur?
Er is ook een foto van het vernieuwde interieur bij deze aankondiging van Mazda meegestuurd. Vanwege de schaduwval legt Mazda – heel slim – nog niet alles daarvan bloot, maar al wel valt een groter infotainmentscherm te zien en een strakker dashboardontwerp, waaronder in het bijzonder de brede decoratiestrip (op foto bekleed met leder).

Sfeervolle topuitvoering
In plaats van leer liever (Japans sen) hout? Dat zal mogelijk zijn bij een nieuwe topuitvoering die tevens onthuld zal worden in LA. Verder zal de gefacelifte Mazda6 met meer i-Activsense veiligheidstechnologieën uitgerust kunnen worden, zoals adaptieve cruise control en een 360° View Monitor. Maar meer daarover op 29 november, de eerste persdag van de LA Auto Show.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model