Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda6 Sportbreak

Nieuws: Mazda6 Sportbreak

Mazda6 Sportbreak met 20% bijtelling

09.10.2012

Mazda heeft speciaal voor Nederland alle zeilen bij gezet. Het wilde de nieuwe 6 namelijk koste wat kost zo snel mogelijk in de vaderlandse showroom hebben staan. Dat is gelukt want het nieuwe vlaggenschip is nu drie maanden verkrijgbaar met 20% bijtelling.

Het Nederlandse belastingstelsel stelt menig fabrikant voor problemen. Regelmatig gaan motoren en uitvoeringen aan onze neus voorbij omdat de betreffende auto prijstechnisch niet meer interessant zou zijn voor onze markt. Fabrikanten doen er dan ook alles aan om modellen zo lang mogelijk in de gunstige 14- en 20-procent bijtellingscategorieën te houden. Mazda Nederland moet zich wel even achter de oren hebben gekrabd toen het de specificaties van de benzineversie van de nieuwe 6 voor het eerst onder ogen kreeg. Dit belangrijke model is dankzij zijn uitstoot van 131 g/km slechts tot het einde van 2012 verzekerd van 20 procent bijtelling. Haast was dus geboden.

Primeur
Op het Mazda-hoofdkantoor zagen ze dit ook in want als enige markt in Europa krijgen we de nieuwe 6 al in oktober bij de dealer terwijl de rest tot medio november moet wachten. En aangezien we in Nederland zo van stationwagens houden is het aanbod beperkt tot de Sportbreak, uitgerust met de 145 pk sterke SkyActiv motor. Deze motor - die is voorzien van energielabel A - wordt standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Vooralsnog wordt de Mazda6 uitsluitend aangeboden in de Lease Pack-uitvoering. Dit betekent onder andere dodehoekdetectie, City Safety, parkeersensoren voor- en achter, 17 inch lichtmetaal, climate control, stoelverwarming vóór, 5,8 inch touchscreen en een licht-/regensensor. Kortom, een zeer rijk uitgeruste 6.

Lease
Onder de snelle beslissers zullen zich echter vooral lease-rijders bevinden en voor hen heeft Mazda een extra verrassing in petto. Hun nieuwe 6 wordt namelijk zonder bijbetaling bovenop de standaarduitrusting afgeleverd met Bi-Xenon, LED-dagrijverlichting, Lane Departure Warning, High Beam Control en een geïntegreerd TomTom navigatiesysteem.

Prijs
Hoewel andere uitrustingsniveau's in de toekomst zullen volgen hangt er nu een vast prijskaartje van € 31.990,- aan de nieuwe 6 Sportbreak. De optielijst beslaat welgeteld twee mogelijkheden, beiden de lak betreffend. Voor een metallic afwerking moet € 745,- worden bijbetaald en voor de Soul Red-lanceringskleur komt er € 895,- onder de streep bij.

De nieuwe Mazda6 Sportbreak is vanaf nu te bestellen. Later dit jaar zal ook de Sedan in de showroom verschijnen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model