Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda6 Sportbreak

Nieuws: Mazda6 Sportbreak

Gefacelifte Mazda6 Sportbreak debuteert in Genève

08.02.2018

Leuk en zeker niet onaardig, die vernieuwde Mazda6 Sedan. Maar als land vol met liefhebbers van stationwagens kijken we toch vooral uit naar de gefacelifte Mazda6 Sportbreak. Wel, Mazda zet 'm neer op de Autosalon van Genève.

Mazda liet de grondig vernieuwde 6 Sedan z'n werelddebuut beleven op de Los Angeles Auto Show, in november. Een behoorlijk herontworpen front en opgefriste bilpartij was aan de buitenkant het grote nieuws. Binnenin prijkt zelfs een compleet nieuw dashboard en onder de kap plant Mazda verder verfijnde SkyActiv-benzines en -diesels. Ook is de vernieuwde 6 stiller en comfortabeler geworden. Dit alles geldt uiteraard ook voor de gefacelifte Mazda6 Sportbreak.

Mooiste ter wereld
Hoewel de Sportbreak dé primeur van Mazda zal zijn in Genève, viert het Japanse merk eigenlijk dubbel feest. Recent werd namelijk de Mazda Vision Coupé uitegreoepen tot 'mooiste conceptcar van het jaar' op het 33e Festival Automobile International. Ook die nemen de Japanners dus mee naar Zwitserland, begin maart. Net als de vernieuwde Mazda6 Sedan, die er z'n Europese debuut zal beleven. En dat geldt ook voor de Skyactiv-X-benzinemotor, 's werelds eerste motorblok voorzien van compressieontsteking.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model