Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Mazda6 en CX-5

Nieuws: Mazda6 en CX-5

Meer details over vernieuwde Mazda6 en CX-5

16.12.2014

Mazda heeft meer details bekend gemaakt over de vernieuwde CX-5 en dito Mazda6. Aan die laatste is zelfs al een prijskaartje gehangen.

In Nederland komt de vernieuwde Mazda6 beschikbaar met het voor zakelijke rijders interessante Skylease-gamma, dat drie uitvoeringen kent. Elke uitvoering zal bovendien uitgerust worden met een 150 pk sterke dieselmotor die in 2015 bedeeld is met 20% bijtelling.
De basisuitrusting heeft de naam Skylease en bevat onder meer 17 inch lichtmetalen velgen, LED-achterlichten, navigatie, privacy glass en cruise control. Hiervoor dient € 33.490,- neergelegd te worden.
Wie van extra luxe wil genieten kan kiezen voor het tweede uitrustingniveau Skylease+. Het plusteken zorgt voor meerdere opties zoals parkeersensoren voor en achter, LED-koplampen, stoelverwarming en Digital Radio+. Deze uitrusting is er vanaf € 34.840,-.
De topuitvoering is de nieuwe Skylease GT en biedt bovenop de eerdere genoemde pakketten Smart Keyless Entry, een audiosysteem met 11 speakers van Bose, zwart leder in het interieur en in hoogte en diepte elektrisch verstelbare voorstoelen. De meerprijs ten opzichte van Skylease+ is ruim € 1.000,-, wat de vanafprijs op € 35.990,- brengt. De Sportbreak heeft tevens bij elke uitrusting een meerprijs van één mille. De overige prijzen van de Mazda6 komen op een later tijdstip deze maand.

Automaat voor CX-5
De CX-5 zal voortaan in Europa voor het eerst leverbaar zijn met de 2.5 liter Skyactiv-G 192 benzinemotor en een regeneratief remsysteem. Tevens kunnen alle benzinedrinkende CX-5 modellen voortaan worden uitgerust met een automaat, waar dit voorheen was voorbehouden aan de vierwielaangedreven versies. Prijzen van de crossover zijn er op dit moment nog niet; hij ontvangt zijn prijskaartje in januari.

Veiligheid voorop
Wat de twee Mazda's gemeen met elkaar hebben is de mogelijkheid om ze uit te rusten met het nieuwe Adaptive LED Headlights-systeem. Er zijn vier onafhankelijk regelbare LED-clusters per koplamp. Het systeem schakelt bij grootlicht het betreffende cluster uit om tegenliggers niet te verblinden. Ook kunnen beide uitgerust worden met MZD Connect, Mazda’s connectiviteitsysteem die beschikt over Bluetooth, spraakbesturing en een 7 inch touchscreen. Naast deze plezierige snufjes zijn er ook altijd welkome nieuwe veiligheidssystemen, zoals Blind Spot Monitoring, Lane Keep Assist en Driver Attention Alert voor een veiligere rit.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model